Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skriveni predmeti u ljudskom tijelu

MR otkrio trend: Čep dezodoransa umjesto dijafragme

rendgen
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
Autor
Sonja Hoffman
30.01.2010.
u 18:40

Prof. dr. Ranka Štern, pročelnica radiologije na KBC-u Zagreb otkriva što je sve našla u tijelima pacijenata koji su završili na Hitnoj

Kao mlada liječnica nisam ni slutila kakve će mi skrivene predmete u ljudskom tijelu otkriti crno-bijele rendgenske slike – rekla je prof. Ranka Štern, pročelnica radiologije na KBC-u Zagreb.

Žica u penisu

Pacijenti u čijem su tijelu slučajno ili namjerno završili različiti predmeti najčešće se viđaju u noćnim dežurstvima Hitne pomoći.

– Većinom je riječ o slučajno progutanim ili udahnutim stranim tijelima, privjescima, novčićima ili prstenju koji se “zaglave” na putu od usta do crijeva ili “udahnuti” zastanu u dišnim putevima, pa čak i plućima – ističe prof. Štern.

– Sjećam se djevojčice koja je progutala malenu zvijezdu petokraku pa joj se kracima zaglavila negdje po sredini jednjaka – prisjetila se prof. Štern.

– Takvi su slučajevi česti u djece, a udahnu li, primjerice, novčiće, mališani se mogu i ugušiti prije nego što stignu k liječniku pa zato – roditelji, oprez! – poručila je liječnica. Osim nestašne djece i odrasli se često igraju, stavljaju u usta prstenje, koje, ako se ne zaglavi putem, završi u debelom crijevu pacijenta.

– Ako biseri ili briljanti sretno stignu u debelo crijevo, pacijentima kažemo gdje će ih pronaći – nasmijala se prof. Štern. Odrasli često idu u krajnosti pa guranja ili gutanja predmeta postaju bizarna, a, usto, i jako opasna za zdravlje.

– Sjećam se mlađega muškarca koji je, nastojeći stalnom erekcijom zadovoljiti partnericu, došao na ideju da si u spolovilo ugura žicu koja će ga poput armature držati uspravnim – otkrila je i pokazala nam rendgensku sliku koju i danas čuvaju u arhivi KBC-a Zagreb.Nemalo se, kaže, iznenadila kada je prije nekoliko godina u debelom crijevu muškarca koji se tužio na bolove u trbuhu snimka pokazala – džepni nožić, skakavac!

– A nesretnika koji si je ugurao nožić u anus, snašla je još jedna nesreća. Kao da nije bilo dovoljno to što ima nož u anusu, već mu se on u debelom crijevu i otvorio. Spasila ga je hitna operacija – sjeća se liječnica, a njezin pogled na staru snimku i nakon godina iskustva otkriva iznenađenje.Svaki liječnik pamti neki poseban slučaj, a ovaj se dogodio prije dvije godine, kada je na snimanje poslana djevojka zbog jakih bolova u zdjelici, a profesoricu Štern prije toga je samo upozorila “da ne prati trendove!”.

– Magnetska rezonancija u njezinoj je utrobi otkrila plastičnu čašicu – prisjeća se prof. Štern. Nakon što je izvađena, liječnica je prepoznala – poklopac dezodoransa.

Trag burne noći u zdjelici

– Nisam znala zašto ga je ugurala u vaginu, no mlađi kolege su me podučili: “Profesorice, djevojke to koriste kao bi se zaštitile od trudnoće?!” – prisjetila se prof. Štern. Smijući se svom neznanju, liječnica komentira: – Očito je djevojka imala burnu noć kad je poklopac iz vagine dospio čak u zdjelicu.

Ključne riječi

Komentara 8

FI
fićo
20:54 30.01.2010.

ova sta je progutala zvjezdu petokraku- mora da je mesiceva

Avatar Petrica Kerempuh
Petrica Kerempuh
19:11 30.01.2010.

Gospodo doktori o ovome pišite u stručnim časopisima a ne ovdje !

OB
-obrisani-
23:09 30.01.2010.

ja stisnem pohvali, a ono registrira kao pokudi. bem ti gumbeke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije