Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alma savjetuje

Kako odabrati idealan baloner, jaknu? Izabrali smo 25 jakni do 500 kuna

Jakne
Foto: Nikola Zoko i promo foto
1/28
16.02.2016.
u 13:02

Imate li jače bokove, pazite da baloner nema dodatne unutarnje ušitke koji će pojačati stražnjicu i bokove, a ukoliko ste vitki i jako mršavi, saveznik u odijevanju će vam biti baloner krojen u popularni balon

Iz kaputa u baloner – najženstveniji odjevni komad koji godinama nosimo tijekom proljeća. Može biti dugi i kratak, ali i krojen tako da naglasi najbolje na vašoj figuri.

Što to znači? Skladno građene žene, visine oko 170 centimetara, mogu nositi klasičan dugi baloner na jedan ili dva reda kopčanja, kratki baloner koji će prekriti bokove ili klasičniji model duljine do koljena. Sva tri modela moraju imati nešto zajedničko, a to je remen koji se steže u struku.

Imate li jače bokove, pazite da baloner nema dodatne unutarnje ušitke koji će pojačati stražnjicu i bokove, a ako ste vitki i jako mršavi, saveznik u odijevanju bit će vam baloner krojen u popularni balon. Duljinu balonera odredite ovisno o vlastitoj visini: niske žene trebaju nositi kratki model, a visoke dugi.

Drugim riječima, trendovi su jedno, a zakoni tijela drugo.

Kako odabrati idealan baloner, jaknu?

Da su baloner ili proljetna jakna dovoljno veliki, znat ćete po ramenima (vrh jastučića na ramenima mora doći do ruba vašeg ramena), i po gumbima koji se ne smiju otkopčavati ili širiti. Upravo zato pazite da vam između balonera, jakne i tijela stanu dva okomita prsta. Isto tako, u kupnju uvijek krenite odjeveni u jedan do dva sloja. Na taj ćete način odmah testirati kako vam stoji jakna i koliko je funkcionalna. Koju boju odabrati? Proljetni baloneri mogu biti bež, smeđi, crni ili u nekoj jačoj boji kojom ćete rastjerati sivilo gradskih ulica. Bez obzira na to koji model odaberete, nosite ga uz modne detalje: marame, pašmine, zanimljive torbe, sunčane naočale…

Foto: Nikola Zoko i promo foto

A što je s jaknama, proljetnim kaputićima…?

Dvoumite li se što kupiti – jaknu ili proljetni kaputić, razmislite o sljedećem: koji je vaš modni stil? I… što više nosite – hlače ili haljine i suknje? Ako ste više sportski tip, ove jeseni nosite strukirane jaknice od kepera ili kože, seksi stilizirane pelerine… Za one koji hlače zamjenjuju suknjama i haljinama, bolje je rješenje lagani kaputić od štofa koji ovog proljeća treba biti u nježnim i pastelnim bojama.

Foto: Nikola Zoko i promo foto

Kako odabrati idealan model u skladu s građom tijela?

JABUKA: Kaputić krojen u strogo A (sa skrivenim kopčanjem), jakne i sakoi bez dodataka, kao što su epolete i našivci na prednjici (remen, ako postoji, možete vezati i na leđima)

KRUŠKA: Ako ste viši od 170 cm, proljetni kaput ne bi smio biti dulji od duljine koljena. Višim ženama savjetujem maksimalnu duljinu balonera ili kaputa. Kakav kroj? Jakna neka bude ravnog kroja, sa stiliziranim ušicima (poput korzeta) koji naglašavaju struk, s reverima, sako ravnog kroja ili frak-sako.

Foto: Nikola Zoko i promo foto

PJEŠČANI SAT: Prilikom odabira modela, znajte da možete odjenuti sve uz jedan uvjet – morate imati definiran struk. To je jedini uvjet koji imate jer u protivnom ćete izgledati deblje nego li jeste. Kaputić neka se veže u struku, a sakoi i jakne trebali bi uvijek doći do pupka. Ako je jaknica kratka, može biti ravna (pretpostavka je da ćete je nositi uz lepršave haljine i tunike). Klasični modeli, koje ćete nositi uz poslovni look, neka sežu do sredine bokova.

>>Stalno ste na dijeti? Ovo su modni komadi koje biste trebali imati u svom ormaru

>>Ovo su MUST HAVE komadi za proljeće 2016!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije