Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaće zvijezde

Špancirfest nastavlja s dobrim emocijama unatoč kiši

Špancirfest, portal (1)
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/7
25.08.2013.
u 18:54

Subotnja večer glazbeno je pripala domaćim snagama - na Korzu je legendarni Miro Ungar okupljeno mnoštvo vratio u zlatne šezdesete, dok su na Antena pozornici ljubitelji rocka u glas pjevali sa Općom opasnosti i Zabranjenim pušenjem.

Unatoč zahlađenju i kiši, neki se programi Špancirfesta, poput susreta povijesnih postrojbi i velikog vatrometa, nisu mogli održati, no čim je kiša prestala, varaždinske su ulice ponovo zaživjele. Za to su se pobrinuli performeri poput Moonlight invasion, Tetrokiosk ili fenomenalnih glazbenih The Tamarros, a živahno je bilo i u Parku kreative gdje su na zanimljivim radionicama uživali oni najmlađi.

U glas s Općom opasnosti

Subotnja večer glazbeno je pripala domaćim snagama - na Korzu je legendarni Miro Ungar okupljeno mnoštvo vratio u zlatne šezdesete, dok su na Antena pozornici ljubitelji rocka u glas pjevali sa Općom opasnosti i Zabranjenim pušenjem. Posebno raspoloženi bili su pak Boban i Marko Marković sa svojim romskim orkestrom na Trgu Miljenka Stančića, a na Arena pozornici kraj Drave zabava se nastavila uz njemačkog EDM mix majstora Dj Tomcrafta.

Triggerfinger zaokružuju vikend

Prvi vikend Špancirfesta zaokružit će danas raznovrsni program sa zanimljivim domaćim i stranim imenima. Ulicafest dovodi performere i glazbenike Moolight Invasions, Het Mobiele Naaiatellier, Potkalničke plemenitaše, Didgeru, Parola Bianca & Lunar Vision, The Tamarros, Teatrkosk, The Lucky ones, Groove on, te Maju & Simona. Na Korzu će se svirati od jutra, a u 20 sati nastupit će jedinstvena kombinacija Klape sveti Juraj i Varaždinskog tamburaškog orkestra. Na Stančiću u isto vrijeme nastupa varaždinska glazbena atrakcija Mel & The Mindmills, a i Antena pozornicu danas će otvoriti predstavnik jake varaždinske glazbene scene, Sagan. Od 21 sat Stari grad preuzimaju \"belgijski Led Zeppelin\", grupa Triggerfinger koja je svojim brojnim nastupima na ljetnim festivalima potvrdila status jednog od najboljih live bendova u Europi. U 23 sata na scenu stupa Buraka Som Sistema, portugalsko-angolska glazbena plesna atrakcija afričkih korijena, koja spada u sam vrh ovogodišnje festivalske ponude.

>>Bjelovarske špancirke otputovale na varaždinsku manifestaciju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije