Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Znate onaj osjećaj kada vam titra oko? Postoji objašnjenje zašto se to događa

shutterstock
19.10.2021.
u 09:15

Rijetko se titranje javlja kao znak da se nešto ozbiljno događa u tijelu, ali ako se javlja svako malo u danu i potraje dulje od dva tjedna trebalo bi se javiti liječniku.

Svi ponekad osjetimo titranje oka koje nije bolno, ali može iritirati pogotovo ako se dogodi u nekoj neugodnoj situaciji i ako potraje. NHS je, kako prenosi Glamour, objavio članak u kojem objašnjavaju zašto se uopće javlja titranje, kako ga možemo spriječiti i kada se treba javiti liječniku.

Oko može titrati iz više razloga, a najčešći su stres, tjeskoba, umor, iscrpljenost, gledanje u jarko svjetlo, pušenje i konzumiranje previše kofeina ili alkohola ili upotreba nekih lijekova kojima je ovo jedna od nuspojava.

Ova pojava naziva se miokimija i ne može se prekinuti onda kada se dogodi već se, nažalost, mora istrpjeti. Zapravo se radi o grču koji je zahvatio gornji ili donji kapak. Ponekad je potpuno neprimjetno na van, a ponekad se, u jačim slučajevima, vidi. U oba slučaja nije opasno.

Četiri načina kako izravnati odjeću bez korištenja pegle!

Roshni Patel, optometrista i voditeljica stručnih usluga u Lenstoreu kaže kako uzrok nije uvijek čako identificirati, ali ima stvari koje pomažu da se titranje ne javlja tako često. "U mnogim slučajevima će vam pomoći to da se dovoljno spavate, smanjite unos kofeina i pijete puno vode. Također je korisno da smanjite vrijeme gledanja u ekran i da koristite ispravne leće."

Preporučuje i korištenje kapi za oči kao i tople obloge koje treba staviti na kapak ako titranje postane neugodno. 

Rijetko se titranje javlja kao znak da se nešto ozbiljno događa u tijelu, ali ako se javlja svako malo u danu i potraje dulje od dva tjedna trebalo bi se javiti liječniku. "Ako kapi za oči i topli oblozi ne pomažu u rješavanju problema, a otklonili ste većinu mogućih uzroka, možda bi bilo najbolje posavjetovati se s liječnikom kako biste provjerili da li su u to uključeni i neki drugi čimbenici."

Ovi muljem možete se riješiti plijesni sa zidova, ali i svrbeža, ušiju...

1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije