Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
morska zabava

Znate li što je paddle? Postao je hit među slavnima

paddle
Foto: BigPictures/PIXSELL
1/3
29.07.2013.
u 21:54

Atraktivan i nimalo lak vodeni sport nastao još 1930-ih doživio je renesansu 1980-ih, a ovoga ljeta popularniji je nego ikad prije

Čini se jednostavnim, no popularni paddle-boarding, odnosno vožnja na dasci za jedrenje uz pomoć vesla teže je čak i od surfanja!

– Pola sata paddle-boardinga ima učinak kao da ste surfali dva sata – tvrdi brazilski supermodel Alessandra Ambrosio, samo jedna “ribica” u moru slavnih koji su se zarazili ovim vodenim sportom, a svojim umijećem hvale se na plažama diljem svijeta.

Rade mišići ruku i nogu

Paddle-boarding može se prakticirati u stajaćem, sjedećem i ležećem položaju, a najteža verzija je stajaća, koju je svladala i Ambrosio te boksač Vladimir Kličko i hollywoodski glumac Ben Stiller. Glumica Olivia Wilde za sada vješto vesla sjedeći na dasci, a njezina kolegica Michelle Rodriguez ležeći. Stručnjaci objašnjavaju da kombinacija održavanja ravnoteže i veslanja čini čuda za jačanje temeljne snage čitavoga tijela, a u isto vrijeme izgrađuju se mišići ruku i nogu. Ovim sportom osnažuju se i tzv. brzotrzajni mišići krucijalni za dobru ravnotežu tijela i reflekse.

– Znate da radite dobro kada osjetite da daska prođe pored vesla, a ne obrnuto – otkrila je 32-godišnja Alessandra Ambrosio, koja se u paddle-boarding zaljubila prije nekoliko godina i ljetovanja više ne može zamisliti bez ove atraktivne vodene aktivnosti. A želite li ovu seksi ljepoticu i uživo vidjeti u akciji, morat ćete potegnuti do Havaja gdje Brazilka svake godine ljetuje s obitelji, zaručnikom Jamiejem Mazurom i njihovo dvoje djece, četverogodišnjom kćeri Anjom i jednogodišnjim sinom Noahom. Upravo je paddle, uz jogu i pilates, zaslužan da Alessandra i nakon dva poroda izgleda savršeno. No, priznaje da njeni počeci paddle-boardinga nisu bili savršeni.

 Prvo strah pa senzacija

– Kada sam prvi put probala, osjećala sam se jako nesigurno i uplašeno, kao da hodam po želeu! Bilo me strah pomaknuti se, a kamoli veslati. No, čim nađete ravnotežu, možete veslati. Toliko sam se izvježbala da mi se čini kao da hodam po vodi. Osjećaj je, jednom riječju, senzacionalan. Postaneš dio velikog plavetnila – oduševljena je Ambrosio. Havaji su najdraža destinacija za odmor i američkom komičaru Benu Stilleru koji užitak stajanja na dasci i veslanja opisuje ovako:

– Osjećam se kao kralj oceana!

Paddle-boarding nastao je 1930-ih, a njegov pionir je američki surfer Thomas Edward Blake. Početkom 1980-ih sport je doživio renesansu, a kako se čini, još dugo će biti hit. No, nemojte misliti da paddle-boarding vole samo zvijezde. Svladao ga je i britanski bračni par umirovljenika pa zašto onda ne biste mogli i vi?

>>Originalne daske za surfanje stižu iz Dubrave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije