Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požalila se anonimno

Žena na Redditu: 'Volim svoju kćer, ali mrzim biti mama! To je težak, a neplaćen posao!'

Shutterstock
17.03.2022.
u 13:30

Mrzim sve vezano za roditeljstvo; dječju stalnu potrebu za mamom i činjenicu da nemam ni trenutak odmora, požalila se

Nedavno se na Redditu jedna mama požalila da, premda voli svoju kćer, nimalo ne voli i ne uživa u roditeljstvu; te da djevojčici zamjera zbog boli koju je iskusila na porodu, kao i zbog činjenice da zbog nje više nikad neće biti slobodna da radi što poželi.

"Mrzim sve vezano za roditeljstvo; dječju stalnu potrebu za mamom, činjenicu da nemaš ni trenutak odmora i da ne postoji 'slobodno': samo neplaćeni rad 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu!" napisala je na forumu.

"Nema slobode, samo odgovornost i briga. A da ne govorim o vječnom manjku novca..."

Što majke najviše žele dobiti za poklon? Možda ćete se iznenaditi

1/6

I premda sve napisano zvuči kao da dolazi od nekog tko je neplanirano postao roditelj, žena piše da su ona i suprug htjeli dijete i planirali trudnoću, no da je svejedno osjećala da mora postati mama jer se to od nje očekuje.... 

"Pustila sam da me društvo i ljudi oko mene uvjere da je zdravim ženama imati dijete skoro pa dužnost; i sad imam doživotnu obvezu", dodala je.

Ispričala je i kako je prije djeteta uživala u životu i svemu što je radila, a sada osjeća kao da joj ''mladost prolazi u slušanju dječjeg plača, brizi i tjeskobi''.

A premda se ovakve tvrdnje često na društvenim mrežama kritiziraju, drugi su roditelji poručili da se i sami često tako osjećaju i da nije sama...

"Samo da vam kažem da niste sami. Borim se s tim osjećajem svaki dan dok se jednostavno ne predam i priznam si da je biti roditelj većinu vremena užasno", komentirala je jedna pratiteljica.

"Drži se, mama, i obrati se svojim prijateljima, psihologu ili bilo kome tko će ti biti podrška!" poručila je druga, a prenosi Mirror.

Genijalna reakcija djece kad se mama vrati kući nakon 9 tjedana!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije