Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisni trikovi

Želite da se vaš pribor za jelo blista? Ovako ćete ga očistiti jednostavno i brzo!

Shutterstock
27.02.2024.
u 08:00

S ovim savjetima vaš pribor za jelo bit će blistavo čist

 Bez dobro očišćenog i održavanog posuđa i kuhinjskog pribor za jelo, vrijeme provedeno u kuhinji izgubilo bi svoju privlačnost i moglo bi predstavljati opasnost za vaše zdravlje i zdravlje vaše obitelji.

Previše različitih sredstava za čišćenje, posebno onih koji sadrže agresivne kemikalije, mogu ozbiljno oštetiti pribor za jelo. Da biste to izbjegli, donosimo vam savjete za čišćenje pribora za jelo, i to koristeći isključivo prirodne sastojke, piše Happy Cleans.

VEZANI ČLANCI:

Jedno od odličnih prirodnih rješenja za čišćenje pribora jest kombinacija tople vode i jabučnog octa. U veliku zdjelu napunjenu toplom vodom dodajte nekoliko jušnih žlica octa te u nju uronite pribor za jelo koji namjeravate očistiti.

Pribor ostavite u posudi 20-ak minuta, a zatim ga samo lagano istrljajte spužvicom. Prpazite jedino da ne pretjerate u dodavanju octa da ne dođe do oštećenja srebrnog pribora. Soda bikarbona jedna je od najprirodnijih sredstava za čišćenje na prirodnoj bazi, ne oštećuje posuđe, a opet djeluje učinkovito.

U dobro zagrijanu vodu dodajte nekoliko žlica sode bikarbone te u dobivenu tekućinu lagano stavite pribor za jelo. Nečistoće bi trebale omekšati, a zatim ih samo lagano istrljajte koristeeći staru četkicu za zube. Vaš pribor za jelo ovim će postupkom vratiti svoj sjaj i izgledat će kao da ga upotrebljavate po prvi put.

Kuhar otkrio dva predmeta koja uvijek trebate imati u svojoj kuhinji: Bez toga ne možete!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije