Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije sve kako se čini

Jeste li ih isprobali? Ovi kućanski trikovi ne djeluju tako dobro kao što možda mislite!

Foto: Shutterstock
1/5
21.02.2024.
u 15:30

Kad je riječ o čišćenju, svatko ima neke svoje trikove koje primjenjuje da bi eventualno ubrzao ili poboljšao rezultate posla. Nije da baš ništa od toga ne djeluje, ali iznenadit će vas što sve ne biste smjeli raditi ako ne želite napraviti više štete nego koristi, piše Good Housekeeping. 

Mrlja na tepihu: Možda vam se čini logičnim mrlju od prolijevanja tekućine isprati vodom, ali zapravo postoji opasnost da će dodavanje još tekućine samo zasititi mrlju. Morate biti strpljivi. Najprije nježno tapkajte čistom tkaninom po uprljanom komadu tepiha kako biste što više vlage izvukli. Zatim lagano poprskajte mineralnom vodom i ponovno tapkanjem izvlačite vlagu. Treba vam samo čista i suha krpa ili papirnati ručnik. Ako je mrlja zeznutija, u trgovini nabavite specijalno sredstvo za uklanjanje mrlja s tepiha.

Mrlja od crnog vina: Vjerojatno ste čuli da sol izvlači mrlje od vina, što je donekle istina, ali samo prividno. Možete napraviti štetu na tepihu ili drugoj površini zbog abrazivne prirode soli. Postoji također rizik da će se čestice soli zalijepiti za tkaninu i postati magnet za buduće mrlje.

Ocat nije rješenje za sve: Na mnogim mjestima ćete vidjeti savjete o čišćenju s octom, koji je prirodno, a moćno sredstvo protiv mrlja i masnoće. Istina je da ova kuhinjska namirnica sadrži velik postotak kiseline i zbog toga je vrlo abrazivna. Može vam uništiti drvene i kamene površine, zato ga držite podalje od kuhinjskih ploha i pločica.

Čišćenje računala: Mnogi čiste ekrane računala i televizora sredstvom za pranje prozora jer im se čini najsličnije površinom. Istina je da sastojci iz te tekućine mogu trajno oštetiti ekran. Mješavina amonijaka i alkohola koja savršeno uklanja mrlje s prozora, može skinuti zaštitni sloj s računala i stvoriti mutnu sliku. Koristite krpu od mikrofibre i specijalan sprej za čišćenje LCD-a ili plazme bez alkohola.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije