Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Zbog opasnosti od salmonele Ministarstvo povlači proizvode s polica

Salmonella
Foto: Thinkstock
05.02.2015.
u 14:39

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja provela je službene kontrole te utvrdila da su tvrtke dm-drogerie markt d.o.o. Zagreb i Biovega d.o.o. Zagreb po zaprimljenim obavijestima započele povlačenje proizvoda te provele opoziv proizvoda od potrošača

Zbog prisutnosti salmonele u pojedinim serijama proizvoda s hrvatskog se tržišta povlače Alnaturina "Tahini pasta od sezama", uvoznika dm-drogerie markt, te Rapunzelova "Tahini krema od sezama", uvoznika Biovega, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede na svojim internet stranicama.

Kako se navodi, riječ je o Alnatura "Tahini pasta od sezama" u staklenci od 250 grama (svi rokovi trajanja) i Rapunzel "Tahini krema od sezama" u staklenkama od 500 g i 250 g (svi rokovi trajanja).

Putem HR RASFF sustava zaprimljena je obavijest iz Europske komisije o nalazu bakterija iz roda Salmonella u navedenim proizvodima. Utvrđena je prisutnost bakterija iz roda Salmonella u pojedinim serijama proizvoda. Iako na tržište Republike Hrvatske nisu plasirane nesukladne serije proizvoda, proizvođač je iz preventivnih razloga započeo povlačenje i opozvao sve proizvode u staklenkama, navodi se na stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Proizvod je na tržište Republike Hrvatske distribuiran pod nazivima robnih marki Alnatura i Rapunzel preko distributera „dm drogerie markt“ d.o.o. Zagreb (za proizvod Alnatura) i Biovega d.o.o. Zagreb (za proizvod Rapunzel).

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja provela je službene kontrole te utvrdila da su tvrtke dm-drogerie markt d.o.o. Zagreb i Biovega d.o.o. Zagreb po zaprimljenim obavijestima započele povlačenje proizvoda te provele opoziv proizvoda od potrošača.

>>I prodavači, a ne samo proizvođači mogu biti kažnjeni zbog salmonele u svježem mesu

Komentara 10

Avatar Baroudeur
Baroudeur
16:50 05.02.2015.

Hej Patone, upisi na Googl: DM Deutcheland ili De. i biti ces iznenaden koliko ima tih trgovina diljem Njemacke. Danas nije vise potrebno putovati da to saznas!

MA
majeltomoguce
15:09 05.02.2015.

2014. je nađeno staklo u Alnatura EKO kašici od bundeve, krumpira i komorača, od 190 grama ... mislim da je vrijeme da se taj proizvođač makne iz DM-a. Možda je su Njemačka firma ali staklo i sajmonela su previše!

Avatar Jorge
Jorge
17:02 05.02.2015.

Opet drugi otkrivaju pokvarenu hranu na našim policama. Da li ste čuli da je netko iz mliječne industrije stradao zbog zatrovanog mlijeka? Da li ste čuli da se išta promijenilo u kontroli mlijeka osim što više nema hrvatskoga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije