Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktivni na poslu

Za one koji ne stignu na pauzu – ured s pedalama

'07.01.2010., Zadar - Bicikl marke Audi vrijedan oko 50,000 kuna pronadjen je kod maloljetnika koji ga je ukrao iz skladista tvrtke \'Magnitudo\'. Photo: Filip Brala/Pixsell'
'Filip Brala/PIXSELL'
17.02.2011.
u 15:58

Jedan od četiri zaposlenika ugrožava svoje zdravlje radeći po cijeli dan bez stanke.

Američki znanstvenici odlučili su pomoći brojnim uredskim radnicima pa su osmislili malu napravu s pedalama koja će omogućiti tjelovježbu onima koji su prikovani za stolce.  Prijenosni stroj s pedalama mogao bi se upotrebljavati u svakom uredu, a znatno bi popravio zdravlje radnika, objavljeno je u British Journal of Sports Medicine. Sjedilački način života velika je opasnost za zdravlje pa bi ova mala naprava bila jeftino rješenje.

Inače, posljednje je istraživanje Instituta za borbu sa stresom  pokazalo da jedan od četiri zaposlenika ugrožava svoje zdravlje radeći po cijeli dan bez stanke. To donosi rizik od većih zdravstvenih problema među kojima su bol u leđima, pretilost, srčane bolesti i depresija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije