Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Ovo je TOP 5 hrvatskih plaža: Glasujte za najljepšu!

16.07.2019.
u 14:45

Ovih pet plaža posvuda se spominju kao najljepše što Hrvatska može ponuditi na moru, a u našoj anketi možete dati glas jednoj od njih

Neke od njih odlične su i za djecu jer imaju jednostavan ulaz, a ujedno su i plitke, dok druge nude bogat sportski sadržaj pa omogućuje posjetiteljima aktivan odmor. Šljunčane ili pješčane, ovih pet plaža nude ponešto za svakoga.

VIDEO Najljepše hrvatske plaže

Sakarun, Dugi otok

Možda najpoznatija plaža čije fotografije kruže internetom je Sakarun na Dugom otoku. Radi se o plaži koja obiluje bijelim pijeskom i tirkiznom bojom mora, a okružuje je borova šuma koja pruža idealan hlad. Duga je oko 800 metara, a odlična je i za malu djecu jer je more vrlo plitko.

Foto: Filip Brala /PIXSELL

Slanica, Murter

Slanica nudi niz sadržaja. Odmah pored plaže nalazi se tobogan, a postoji mogućnost igranja odbojke na pjeske, tenisa ili skakanja na trampolinu. Postoji i nekoliko objekata s hranom i pićem, plaža je šljunčana, dok je u moru pijesak, a okružena je stijenama koje daju poseban ugođaj.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Saplunara, Mljet

Saplunara je pješčana laguna na jugoistočnom dijelu otoka Mljeta. Uvala se dijeli na "Malu Saplunaru" i "Veliku Saplunaru", a more u plićaku je toliko toplo da u ljetnim mjesecima dostiže i temperaturu od 28 stupnjeva.

Foto: Shutterstock

Rajska plaža, Rab

Ova plaža je duga 1,5 kilometara i nalazi se na sjevernom dijelu otoka Raba u mjestu Lopar, a ima Plavu zastavu koja je simbol kvalitete plaže i vode. I ovo je plitka plaža pa je idealna i za djecu. U blizini se nalazi i sportski centar s igralištima i terenima za razne sportove, a plažu čuvaju spasioci u periodu od 9:00 do 18:00 sati.

Foto: Nel Paveletić/PIXSELL

Crni molo, Crikvenica

Crni molo dio je pješčane plaže Gradsko kupalište. Ova plaža ima bogati sportski sadržaj, mogu se iznajmiti suncobrani i ležaljke, ima tuševe, a dobrodošli su i kućni ljubimci te je pogodna za osobe s invaliditetom.

Foto: Instagram/ochorvatsku.sk

 

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
15:43 16.07.2019.

Opet nijedne plaže iz Slavonije u izboru...

DU
Deleted user
21:38 16.07.2019.

Ova zadnja jer daje i gratis osjećaj ko srdele

IG
Igggy
19:37 16.07.2019.

Najljepši su Jarun i Bundek, a engleslim novinarima ne virujen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije