Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evo odgovora

VIDEO Istina ili laž: Uništavaju li se zaista zubi za vrijeme trudnoće

Trudnoća
Foto: Imagine TV
16.02.2016.
u 06:15

Nije sama trudnoća uzrok lošijih zubi, kako se to moglo čuti nego naprotiv, nedostatna higijena zubi koja bi u tom razdoblju trebala biti pojačana.

Kod trudnica je posebno bitno pojačati higijenu zubi jer dolazi do blagog naticanja desni kao i svih drugih sluznica u tijelu pod utjecajem hormona, pojasnila je stomatologinja Martina Rafaj Krunić.

Takve desni su osljetljivije na dodir pa mnoge trudnice izbjegavaju četkanje. Zbog toga su zubi podložniji stvaranju karijesa.

Nije sama trudnoća uzrok lošijih zubi, kako se to moglo čuti nego naprotiv, nedostatna higijena zubi koja bi u tom razdoblju trebala biti pojačana.

Ne zaboravite čišćenje zubnim koncem jer se gangiva nalazi i između zubi i isto tako natiče te je potrebno dobro očistiti i to područje kako bi se spriječio nastanak karijesa.

 

>>Ovo su najčešće pogreške pri pranju zubi. Izbjegnite ih!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije