Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uštedite vrijeme u kuhinji s indukcijskim pločama za kuhanje

Gorenje indukcijske ploče za kuhanje
Foto: Gorenje
1/3
27.03.2023.
u 07:00

Razvoj tehnologije kućanskih uređaja je doista izvanredan. Kuhinjski uređaji postali su neizostavan element našeg svakodnevnog života, uvelike poboljšavaju našu rutinu.

Studija tvrtke za istraživanje tržišta Euromonitor International pokazala je da je potrošačima sve više prioritet praktičnost i brzina kada je riječ o kuhinjskoj opremi, uključujući ploče za kuhanje. Ovaj trend potiče popularnost indukcijskih ploča za kuhanje, koje su brže i energetski učinkovitije od tradicionalnih plinskih ili električnih ploča za kuhanje. Osim toga, korisnici također traže visokokvalitetne i izdržljive proizvode koji se lako čiste i održavaju.

Sve veća popularnost indukcijskih ploča za kuhanje

Očekuje se da će tržište indukcijskih ploča za kuhanje nastaviti rasti u nadolazećim godinama, što ne čudi jer kuhaju brže od bilo koje druge vrste ploča za kuhanje. Stručnjaci za ove proizvode, koji laboratorijski testiraju svakodnevne kupnje, testirali su neke od najprodavanijih ploča za kuhanje na tržištu. Rezultati pokazuju da je za kuhanje pola litre vode (473 mililitara) prosječno vrijeme kuhanja plinskih ploča za kuhanje bilo 124 sekunde, dok je radijacijskim električnim kuhalima bilo potrebno 130 sekundi. “Indukcija je jasan kralj brzine, u prosjeku munjevitih 70 sekundi. Najnovije indukcijske ploče za kuhanje mogu kuhati još brže”, navode. Osim toga, korisnici postaju sve više zainteresirani za integrirane kuhinjske uređaje koji se besprijekorno uklapaju u radne ploče. Gorenje, jedan od vodećih europskih proizvođača kućanskih aparata, pazio je na trendove razvijajući inovativne indukcijske ploče OmniFlex s podešenim značajkama koje pojednostavljuju rutinu kuhanja.

Foto: Gorenje

Pretvorite kućne poslove u čaroliju jednim pritiskom

Korisnici traže ploče za kuhanje s inovativnim značajkama, poput onih koje omogućuju preciznu kontrolu temperature ili imaju više zona za kuhanje. S brzim tempom modernog života, ono što najviše cijene je ušteda vremena i olakšavanje svakodnevnog života pojednostavljivanjem interakcije s kuhinjskim uređajima. Gorenje indukcijske ploče za kuhanje u tome nisu iznimka. Uz PowerBoost značajku možete uštedjeti vrijeme kada je najvažnije, bilo da ste ujutro u žurbi ili kuhate za cijelu obitelj. Za uključivanje ove funkcije samo trebate pritisnuti tipku za povećanje razine temperature i otići korak dalje od brojke 9.

P označava turbo brzinu kuhanja

Svima nam je poznat osjećaj čekanja da voda zakuha kada smo u žurbi. Značajka PowerBoost je poput turbo funkcije za kuhanje. Pruža dodatnu snagu grijanja i kuha 1 litru vode dvostruko brže od obične električne ploče za kuhanje. Povećanje temperature s razine 9 na P znatno će ubrzati proces. Najbolji dio je što se nakon 5 minuta toplina zone za kuhanje automatski smanjuje. Korisnici mogu uštedjeti vrijeme i nastaviti s danom, bez brige o stalnom nadzoru ploče za kuhanje.

Foto: Gorenje

Sigurna, jednostavna za korištenje i ekološki prihvatljiva

Pouzdanost i sigurnost su aspekti koje najviše uzimamo u obzir kada ulažemo u novu ploču za kuhanje. Kuhanje na indukcijskoj ploči puno je sigurnije kada se radi o opeklinama u usporedbi s plinskim pločama. Tehnologija indukcijskog kuhanja znači da se zagrijava samo dno posude. Manje topline znači manje šanse za opekline, što ga čini sigurnijim za djecu i manje je vjerojatno da će uzrokovati nesreće. Štoviše, indukcijske ploče troše manje energije čime se smanjuje utjecaj na okoliš. Ploče za kuhanje prekrivene su staklokeramikom, što ih čini ne samo elegantnima, već i jednostavnima za održavanje i izdržljivima.

Stvorite vrijeme za stvari koje su vam važne

Posjedovanje pravih kućanskih aparata može pojednostaviti život i olakšati svakodnevne zadatke. S napretkom tehnologije, uređaji poput indukcijskih kuhala mogu ubrzati proces kuhanja kave ili jela. Na taj način možete se usredotočiti na provođenje vremena sa svojim najdražima i uživati ​​u hrani bez brige o tome da je stalno provjeravate. Odabirom uređaja koji su dizajnirani da vaš život učine ugodnijim, možete doživjeti opuštenije iskustvo u kuhinji bez stresa.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije