Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njega nakon ljeta

Uhvatili ste boju na moru, no kako je očuvati? Pravilnom njegom!

camerapress
Camerapress/Guliver
29.08.2012.
u 12:27

Ljetnu preplanulost dulje ćete zadržati ako koži iscrpljenoj suncem i morem priuštite antistresnu njegu za povratak u "normalu"

Mnogi su jedva dočekali da uhvate boju na moru, ali pitanje je kako je zadržati. Prirodno je da se preplanulost postupno izgubi jer nakon ljetovanja manje boravimo na suncu, a i koža se neprestano obnavlja, pa će se površinski preplanuli sloj zamijeniti novim. Preplanulost u pravilu brže izblijedi ako ste prirodno svjetloputi i(li) ako ste se neumjereno izlagali suncu bez zaštite.

Brončani ten dulje će potrajati ako ste se dobro pripremili za sunčanje (piling, hidratacija, UV-zaštita) i sunčali se umjereno i postupno te priuštite li koži intenzivnu obnovu nakon ljetovanja. Naime, dok ste se vi odmarali, koža je bila pod stresom: sunce, vjetar, morska sol i bazenska klorirana voda isušivali su je i iscrpljivali. Ako je nježno vratite u normalu, uz to što ćete dulje očuvati preplanulost, lakše ćete spriječiti pigmentacijske mrlje i prijevremeno stvaranje bora.

SVJEŽINA ZA LICE

Voda iz slavine često je klorirana, što dodatno isušuje kožu, pa se preporučuje umivanje lica u u mineralnoj ili drugoj prirodnoj vodi bez “kemije“. Nakon ljetovanja koži je potrebna obilna doza vlage, pa uobičajenu njegu pojačajte revitalizirajućim tonikom i hidratantnom maskom.

VELIKA NOĆNA OBNOVA

Koža se noću obnavlja osam puta brže i intenzivnije nego danju! Najbolje je vrijeme za regeneraciju kože između ponoći i 6 sati ujutro. Dok spavate, pustite noćne kreme da rade za vas.

NJEŽNO TUŠIRANJE

Tuširanjem se ne ispire preplanulost – koža se mora redovito čistiti i osvježavati. Birajte hidratantne, blage, što prirodnije gelove za tuširanje koji ne isušuju kožu. Ne preporučuje se tuširanje jako toplom vodom jer može dodatno isušiti kožu. Nema potrebe ni za žestokim trljanjem ručnikom, dovoljno je lagano tapkanje.

LAGANI PILING

Piling je poželjan kako bi koža “prodisala“ nakon krema i ulja za sunčanje. Mnogima je po povratku s ljetovanja koža toliko isušena da se ljušti, pa piling pomaže uklanjanju odumrlih stanica. Ne pretjerujte, dovoljan je povremeni blagi piling bez “ribanja“, a nakon pilinga nahranite kožu mlijekom ili losionom.

MLIJEKO, MASLAC, ULJE..

Iscrpljenu i hrapavu kožu dubinski će nahraniti, hidratizirati i zagladiti mlijeko, maslac ili ulje za tijelo poput bademova, maslinova, avokadova... Za očuvanje preplanulosti preporučuje se i ulje sjemenki mrkve te palmino ulje zato što obiluju beta-karotenom.

BLAGOTVORNI AFTER-SUN

After-sun proizvodi za njegu nakon sunčanja preporučuju se i nakon ljetovanja jer intenzivno njeguju i čuvaju mladolikost tena. Takvi preparati sadrže obilje hidratantnih, hranjivih, učvršćujućih i umirujućih sastojaka, pa koži pružaju antistresno osvježenje i oporavak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije