Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVO

U ovom je gradu tračanje zakonom zabranjeno! Evo i o kolikoj se kazni radi!

trač
Foto: Shutterstock
30.04.2019.
u 21:13

Iako se mogućnost cenzuriranja i kažnjavanja građana za ovakvo nešto može činiti pomalo čudnim, lokalni čelnici tvrde da ovaj zakon ne krši slobodu govora

U malom gradu na Filipinima, oko tri sata sjeverno od glavnog grada Manile, tračanje se označava kao kazneno djelo. Naime, stanovnici najmanje sedam različitih četvrti suočavaju se s prijetnjom od novčane kazne ukoliko ih se uhvati u širenju neprovjerenih glasina u javnosti. Počinitelje će se kazniti sa 500 pezosa, a prisiljeni će biti i provesti poslijepodne sakupljajući smeće, piše Vice

- Nismo morali nikoga kazniti za drugo kazneno djelo. Nitko ne želi biti viđen kao tračer- rekao je čelnik općinskog vijeća Jovelyn Manaois. 

Iako se mogućnost cenzuriranja i kažnjavanja građana za ovakvo nešto može činiti pomalo čudnim, lokalni čelnici tvrde da ovaj zakon ne krši slobodu govora.

Umjesto toga, oni tvrde da zakon za cilj ima zaštititi članove zajednice od klevete, te riješiti problem zlonamjernih glasina. Ovaj se Zakon provodi uoči lokalnih izbora, na kojima će se mnogi gradski čelnici okupiti na dužnosti sljedećih mjeseci.

Video: Pitali smo kumice tko su Kardashianke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije