Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda

Tračala prve susjede, sada mora platiti 13.400 kuna

kune
Davor Puklavec/PIXSELL
18.01.2019.
u 12:41

Sud navodi kako je to učinila s ciljem osobnog vrijeđanja i omalovažavanja, kao i iznošenja lažnih navoda o osobama, dakle, pred drugim za nekog iznijela neistine koje mogu naškoditi njihovoj časti i ugledu, znajući da su neistinite

Zbog tračanja prvih susjeda danas je na Općinskom sudu jedna žena iz Zagorja proglašena krivom. Oklevetanim muškarcima mora platiti 6000 kuna odštete te im podmiriti 7400 kuna sudskih troškova.

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda, žena je u jednom geodetskom uredu u malom zagorskom mjestu pred tri osobe za svoje susjede rekla kako su “kriminalci i lopovi, korumpirani te da su potplatili načelnika općine i sve inspektore”, javlja Podravski.hr

Sud navodi kako je to učinila s ciljem osobnog vrijeđanja i omalovažavanja, kao i iznošenja lažnih navoda o osobama, dakle, pred drugim za nekog iznijela neistine koje mogu naškoditi njihovoj časti i ugledu, znajući da su neistinite, a djelo je postalo pristupačno većem broju osoba, pa je time počinila kazneno djelo protiv časti i ugleda klevetom”.

Oklevetani muškarci naveli su kako im je žena susjeda kojoj već godinama smeta njihova farma za uzgoj divljači, pa ih još od početka 2016. sustavno uhodi i maltretira. Žena se na sudu branila kako to nije rekla, ali dvojica svjedoka iz geodetskog ureda potvrdila su sporne klevete. Treća osoba iz ureda rekla je da se ne može sjetiti što je govorila.

– Iskaz tuženice koja tvrdi da nije rekla ono što piše u tužbi sud ocjenjuje neuvjerljivim i neistinitim ne samo zato što je suprotan uvjerljivim iskazima svjedoka, već i zato što sama navodi da je u geodetskom uredu rekla da je ‘tužiteljima to omogućio načelnik općine’. Imajući u vidu upornost tuženice u podnošenju prijava protiv tužitelja te za nju nepovoljne ishode tih prijava, sud ocjenjuje životno uvjerljivim da je tuženica, frustrirana navedenim, o tužiteljima govorila upravo na način opisan u tužbi – stoji u presudi.

Pogledajte video: Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kalimera
19:22 18.01.2019.

U Hrvatskom Zagorju je to trend oduvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije