Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tračala prve susjede, sada mora platiti 13.400 kuna

Sud navodi kako je to učinila s ciljem osobnog vrijeđanja i omalovažavanja, kao i iznošenja lažnih navoda o osobama, dakle, pred drugim za nekog iznijela neistine koje mogu naškoditi njihovoj časti i ugledu, znajući da su neistinite
18. siječnja 2019. u 12:41 1 komentara 814 prikaza
kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zbog tračanja prvih susjeda danas je na Općinskom sudu jedna žena iz Zagorja proglašena krivom. Oklevetanim muškarcima mora platiti 6000 kuna odštete te im podmiriti 7400 kuna sudskih troškova.

policajac Pretrpio strah i bolove Policajac tužio državu i dobio odštetu jer ga je nasilnik davio na intervenciji

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda, žena je u jednom geodetskom uredu u malom zagorskom mjestu pred tri osobe za svoje susjede rekla kako su “kriminalci i lopovi, korumpirani te da su potplatili načelnika općine i sve inspektore”, javlja Podravski.hr

Sud navodi kako je to učinila s ciljem osobnog vrijeđanja i omalovažavanja, kao i iznošenja lažnih navoda o osobama, dakle, pred drugim za nekog iznijela neistine koje mogu naškoditi njihovoj časti i ugledu, znajući da su neistinite, a djelo je postalo pristupačno većem broju osoba, pa je time počinila kazneno djelo protiv časti i ugleda klevetom”.

Oklevetani muškarci naveli su kako im je žena susjeda kojoj već godinama smeta njihova farma za uzgoj divljači, pa ih još od početka 2016. sustavno uhodi i maltretira. Žena se na sudu branila kako to nije rekla, ali dvojica svjedoka iz geodetskog ureda potvrdila su sporne klevete. Treća osoba iz ureda rekla je da se ne može sjetiti što je govorila.

policajac Odluka suda Pretukao ga pred djevojkom i sada mu mora platiti odštetu

– Iskaz tuženice koja tvrdi da nije rekla ono što piše u tužbi sud ocjenjuje neuvjerljivim i neistinitim ne samo zato što je suprotan uvjerljivim iskazima svjedoka, već i zato što sama navodi da je u geodetskom uredu rekla da je ‘tužiteljima to omogućio načelnik općine’. Imajući u vidu upornost tuženice u podnošenju prijava protiv tužitelja te za nju nepovoljne ishode tih prijava, sud ocjenjuje životno uvjerljivim da je tuženica, frustrirana navedenim, o tužiteljima govorila upravo na način opisan u tužbi – stoji u presudi.

Pogledajte video: Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju

adidas Solar Boost 19
Slatke muke
Najmekše tenisice za duge pruge: od brzih treninga do maratona