Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema mira ni u snu

Tri četvrtine ljudi pate od nesanice zbog problema na poslu

san
Apollonia
29.09.2010.
u 19:00

Još je gore što većina, kad napokon i uspije zaspati, sanja posao barem dva puta tjedno.

Iako psiholozi savjetuju da prestanete razmišljati o poslu kad napustite radno mjesto, to uspijeva malom broju ljudi. Novo istraživanje koje je na tri tisuće Britanaca proveo proizvođač madraca Slumberland pokazuje da je zbog posla tri četvrtine zaposlenih budno i tijekom noći, kada pretresaju svoje poslovne odluke ili pak situacije koje su im se dogodile. Mnoge problemi s nesanicom muče zbog briga vezanih uz posao. Još je gore što većina, kad napokon i uspije zaspati, sanja posao barem dva puta tjedno, a gotovo uvijek nedjeljom, zbog čega je nedjelja i proglašena najstresnijim danom. Osim toga, četiri od 10 građana budi se u ranim jutarnjim satima jer su zabrinuti zbog onoga što im se dogodilo na poslu. Za svoje probleme pedeset posto ispitanih okrivljuje tešku ekonomsku situaciju.

– Dovoljno sna izravno je povezano s radnom sposobnošću i zdravljem. Ironično je da stres zbog posla ometa san potreban za normalno funkcioniranje i oporavak – kazao je Chris Tattersall iz Slumberlanda, a objavio časopis Health. Gotovo dvije trećine ispitanih spavalo bi bolje da imaju posao koji vole. Istraživanje Sveučilišta Sussex pokazalo je pak da od nesanice vezane uz posao češće pate žene nego muškarci jer one mnogo emotivnije doživljavaju događaje na poslu.

– Odnošenje briga s posla u dom stvara stresnu situaciju u obitelji – zaključuje prof. Eric Eveline.

Ključne riječi

Komentara 4

BO
boston
23:13 30.09.2010.

Ja presretan sanjam posao, svaki dan. Nekoliko puta sam cak doveo posao doma, ali su me iz udruzenja ginekologa upozorili da to nije eticno...

DO
doktorica
20:03 29.09.2010.

Onda pola Hrvatske ima nesanicu.....

AC
acer
00:10 30.09.2010.

Vjeojatno i sami psiholozi nemaju mira noću i sanjaju da rade neka istraživanja :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije