Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastično

Trebate recept za savršenu tortu? Imamo ga! Potrebno je uložiti malo truda, ali se itekako isplati

Sandra Šimunović/Pixsell
20.03.2022.
u 07:05

Torta Tač najtraženiji je desert istoimenog zagrebačkog restorana, a osmislila ga je vlasnica Vesna Miletić. Uživat ćete u svakom zalogaju, a gosti će biti zadivljeni.

Kore od bjelanjaka i prženih badema, zatim krokant preko kojeg ide preljev od čokolade i na kraju krema od žumanjaka. I onda još jedan, pa još jedan sloj... Možda se čini komplicirano, ali pratite li recept nećete pogriješiti. Naravno, ovo je torta za svečane prigode i vrlo posebne trenutke i ljude.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Torta Tač 

Sastojci: 

Za kore: 
10 bjelanjaka 
10 žlica šećera s malo vanilin šećera 
400 g mljevenih badema koji su prethodno malo tostirani i ohlađeni 

Krokant (šećerni preljev): 
250 g šećera 
malo vode 
1 žličica maslaca 

Čokoladni preljev: 
150 g čokolade 
1 žlica ulja 
1 žličica maslaca i 1 žličica mlijeka 

Nadjev: 
10 žumanjaka 
2 žlice brašna 
10 žlica šećera 
½ l mlijeka 
300 g maslaca 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema: 
Za kore miksajte prvo bjelanjke i šećer u čvrsti snijeg pa dodajte mljevene bademe. Smjesu treba razdijeliti u tri dijela kako biste dobili tri kore. Na svaku koru radi se krokant – 250 g šećera stavite u posudu i dodajte mrvicu vode, tek toliko da prekrije šećer pa ga rastopite na laganoj vatri, pazeći da vam ne zagori. Dodajte žličicu maslaca i dobro pomiješajte da smjesa bude glatka pa premažite sve tri kore. Nakon toga rastopite čokoladu sa svim navedenim sastojcima pa čokoladnim preljevom premažite sve tri kore. Za nadjev miksajte žumanjke i šećer, a u mlijeku rastopite brašno. Pažljivo izlijte žumanjke u mlijeko, neprekidno miješajući u posudi koja se zagrijava na pari (možete kremu kuhati i direktno na štednjaku, ali trebate biti vrlo oprezni da vam ne zagori). Kada je smjesa kuhana, ohladite je do kraja, dodajte maslac koji ste prethodno izradili mikserom i sve dobro promiješajte. Nadjevom premažite jednu koru pa preklopite i ponovite postupak još dvaput. Tortu možete ukrasiti s malo sjeckanih i mljevenih badema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije