Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doručak subotom

Kod pripreme fritaje sa šparogama dva su pravila kojih se trebate pridržavati, a ima i treće koje će vam olakšati posao

Sandra Šimunović/Pixsell
19.03.2022.
u 06:21

Prvo, začini ne smiju ići direktno na šparoge – sol i papar ubacite u jaja prije nego ćete ih izlupati. Drugo, tijekom pripreme pripazite na termičku obradu jaja, fritaja će biti puno ukusnija ako ostane lagano vlažna. Treće pravilo jednako je važno, a tiče se odabira posuđa.

Pripremite danas fritaju od prvih proljetnih šparoga  obično težačko jelo u kojem je sva raskoš tradicionalne gastronomije. Recept nam je darovala Vesna Miletić, vlasnica kultnog zagrebačkog restorana Tač

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Fritaja od šparoga

Sastojci:

1 stručak svježih, divljih šparoga

jaja, po mogućnosti domaća, količina po želji

malo temeljca od šparoga

sol

papar

maslinovo ulje

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Operite šparoge i trgajte ih dok osjetite pod prstima pucketanje. Kad se počnu savijati, znači da ste došli do drvenastog dijela koji možete upotrijebiti za kuhanje temeljca (dodate još malo korjenastog povrća i pustite da se kuha dok se fino ne reducira). Natrgane šparoge ubacite u tavu (za fritaju su najbolje teflonske tave ili one s debelim dnom koje ne zagorijevaju), dodajte malo maslinova ulja i žličicu temeljca. Treba ih kratko držati na vatri, čim dobiju svijetlozelenu nijansu, znači da su gotove. Prije toga izlupajte jaja, posolite ih i popaprite (začini ne smiju ići direktno na šparoge), vratite šparoge na vatru, dodajte jaja i lagano miješajte. Fritaja nikad ne smije biti presuha, uvijek mora ostati lagano vlažna. 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Komentara 1

TR
Tripoli
07:13 19.03.2022.

Majketimile od cega vi delate nauku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije