Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNA KUPOVINA

Sve popularnija opcija za on line kupovinu ovog Božića

Hrvatska pošta
Foto: Shutterstock
1/2
27.12.2021.
u 09:05

Zamislite da ste naručili poklon snova omiljene osobe, a u zadnji čas saznate da paket neće stići ili još gore, da je nestao iz poštanskog sandučića

Stanovnike SAD-a ove godine, kao nikada do sada, zahvatio je fenomen “Pirata s trijema”. Ne radi se o novom nastavku Pirata s Kariba već o stvarnim lopovima koji vrebaju dostavna vozila i kradu građanima pakete koje naručuju s interneta. Tzv. “Porch pirates” postali su novi Grinch ovih blagdana ne samo za Amerikance i Europljane, već i za on line dućane.

Procjenjuje se da je otprilike jedna trećina svih Amerikanaca barem jednom doživjela neku vrstu krađe isporučenog paketa izvan njihove kuće. Brojke su toliko velike da su neke policijske postaje pojačale redovne ophodnje u vrijeme blagdana, a pojedine države su usvojile nove zakone za piratstvo na trijemu koje predviđaju kazne i do 10 godina zatvora za pojedina djela.

Blagdansko vrijeme je zlatni rudnik za pirate s trijema, sigurnosne kamere više nisu dovoljne i zato se sve više ljudi okreće novim mogućnostima dostave.

Alternativa

Iako je povrat novaca dostupan, mnogi ne žele povrat nego uređaj koji su naručili ili zadnju jaknu koje nema više nigdje za kupiti. Možda vam se ne da prilagođavati s dostavljačima ili ne možete čekati da dođu zbog drugih obveza. Bez obzira na razlog, po pitanju praktičnosti i sigurnosti ništa se ne može usporediti s kioskom za dostavu paketa poput Paketomata. Siguran je i čvrst, a da bi ga otvorio, lopov bi, osim posjedovanja teške mehanizacije, morao izazvati popriličnu buku, što će razuvjeriti i one bezobzirnije među njima.

Dostava putem Paketomata znači da sada možete naručiti čak i skuplje artikle putem interneta koje ste prethodno oklijevali dodati u košaricu. Bit će savršeno sigurni i čekati vas u rezerviranom pretincu.

Jedna od neželjenih i doista ozbiljnih posljedica krađa paketa je krađa identiteta, a suočavanje s njezinim posljedicama često može pretvoriti vaš prethodno miran život u pravu noćnu moru. Međutim, kada svoje pakete dostavljate i primate putem Paketomata, nitko ne može doći do vaših osobnih podataka, a vaš identitet je zaštićen.

Primajte i šaljite pakete bez brige uz pomoć Paketomata
Foto: Hrvatska pošta

Isporuke 24 sata na dan

Usluga poput Paketomata također znači "dostava 24 sata dnevno". Više ne morate pažljivo birati vrijeme isporuke (i često plaćati dodatno za ovu dodatnu pogodnost) kako biste bili kod kuće u dogovoreno vrijeme. Možete otići na kavu u kvart bez ikakvog straha od propuštene isporuke i više ne morate otvarati svoja vrata strancima ako se ne osjećate ugodno. Paketomat će se nositi sa svim neugodnostima umjesto vas i djelovati kao vaš pas čuvar.

Dostava putem Paketomata također pruža beskonačnu pogodnost kupovine u bilo koje doba dana, noći, mjeseca ili godine. U mogućnosti ste u potpunosti iskoristiti sve popuste, rasprodaje, ograničene ponude i personalizirane ponude svojih omiljenih marki.

Što je Paketomat i gdje se nalazi?

Paketomat je inovativni uređaj kojim se možeš koristiti za primanje i slanje svojih paketa 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. U današnjem užurbanom načinu života teško je uskladiti termine svih svojih obveza i zato će ti ponekad odgovarati da dolazeći paket preusmjeriš na najbliži paketomat i pokupiš ga kad god to tebi bude odgovaralo.

Paketomat sadrži niz pretinaca različitih dimenzija. Paketi koji ne odgovaraju zadanim dimenzijama mogu se preusmjeriti u poštanski ured.

Paketomati su postavljeni širom Hrvatske. Pregledaj njihove lokacije i odaberi paketomat koji se nalazi blizu tvog doma ili blizu tvog radnog mjesta. Ako ti, primjerice, više odgovara da paket pokupiš dok čekaš da tvoje dijete završi s treningom, potraži paketomat koji se nalazi u blizini njegova kluba.

Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom poštom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije