Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moćno oružje

Štikle 'diktiraju' način na koji se muškarci odnose prema ženama

štikle
Foto: Shutterstock
1/2
28.11.2014.
u 10:02

Niz studija pokazao je da su muškarci spremniji priskočiti u pomoć ženama s visokim potpeticama

Mnoge žene zaziru od učestalog nošenja štikli jer hodanje na njima nije baš uvijek najudobnija opcija, ali itekako ima svoje prednosti. Naime, muškarci su na ulici spremniji priskočiti u pomoć ženama koje ih nose negoli onima koje su obukle ravne cipele.

Vjerovali ili ne, u studijima objavljenima u časopisu Archives of Sexual Behavior, istraživači su, piše Springer, pokušali otkriti na koji način obuća koju žene nose utječe na spremnost ljudi da im pomognu.

U prve dvije studije žene su nosile ravnu obuću te potpetice od 5 i 9 centimetara. Imale su zadatak da na ulici zatraže pomoć od 270 muškaraca i 180 žena. Ženama koje su nosile visoke pete u pomoć su najviše priskakali muškarci dok su žene pak bile spremnije pomoći bez obzira na visinu potpetica.

U drugoj studiji žene su imale zadatak da ispuste rukavicu u blizini prolaznika. U 360 primjera pokazalo se da su muškarci bili spremniji priskočiti u pomoć ženama koje su obule cipele s visokom petom kao i da visina peta nije imala nikakav utjecaj na spremnost prolaznica da priskoče u pomoć.

Zanimljivi su i rezultati još jednog ispitivanja koje je ponovo pokazalo moć štikli. Istraživači su ovoga puta ušli u tri kafića i mjerili vrijeme koje je potrebno da 36 muškaraca priđe ženama koje su sjedile same. Pokazalo se da su muškarci prije prilazili onim pripadnicama ljepšeg spola koje su nosile visoke pete.

Istraživači pretpostavljaju da je to tako jer se visoke pete nesvjesno povezuju s lijepim i atraktivnim ženama. Zaključili su da ''visina štikle ima moćan efekt na ponašanje muškaraca''.

>>Lana Jurčević o pripremi za Katar: Već su nas u Parizu tražili da pokrijemo gola ramena i koljena

>>TOP 13 najljepših crvenih cipela sezone

Komentara 2

10
10ye
14:46 28.11.2014.

Napravili su istraživanje da bi ustanovili da muškarci više prilaze ženama u štiklama?!? Pa to sve žene znaju, zato ih i nose !?!

HA
harakiri
22:49 29.11.2014.

logično, jer su štikle dio ženstvenosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije