Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje iz prirode

Sok jedne od najljekovitijih biljaka možete napraviti i sami

Kopriva
Thinkstock
25.05.2017.
u 11:56

Sok od koprive poznat je kao napitak koji čisti krv pa ga je korisno napraviti kod kuće. Priprema je vrlo jednostavna, a priređuje se od nadzemnih dijelova cvatuće biljke

Kopriva je jedna od najljekovitijih biljaka, a sadrži znatne količine mineralnih tvari (prvenstveno željezo), acetil­kolin, mravlju kiselinu, histamin, vitamine, klo­rofil, enzime i neku tvar koja snizuje količinu šećera u krvi.

Čaj od listova ko­prive utječe na lučenje mokraće, a blagonaklono djeluje i na prostatu. Čak i neugodna bol i osjećaj peckanja koju izazaiva list koprive, dobar je kod reumatičnih oboljenja, gihta, umrtvljenosti organa, upale porebrice, ospica i drugih osipa, piše Alternativa za Vas. 

Sok od koprive poznat je kao napitak koji čisti krv pa ga je korisno napraviti kod kuće. Priprema je vrlo jednostavna, a priređuje se od nadzemnih dijelova cvatuće biljke koja se razreže i tijekom 12 sati namače u malo vode. Sok se dobiva ručnim ili strojnim istiskivanjem tekućine.

Možete napraviti i sok u kombinaciji s limunom ili narančom.

SASTOJCI

30 vrhova mlade koprive

dva limuna

tri naranče

limunska kiselina

800 grama šećera

3 litre vode

Operite koprivu i agrume koje ste predhodno očistili i nascjekali na kriške, stavite u vodu sve sastojke i ostavite da tako stoji cijeli dan. Nakon toga sve dobro propasirajte i pijte. 

Komentara 2

PK
privremeni korisnik
19:08 27.05.2017.

800 grama šećera na 3 litre vode? Ne hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije