Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljivo

Pronašli način da štićenici doma za starije pošalju poruke ohrabrenja u vrijeme karantene

Facebook
30.03.2020.
u 07:00

Njihove obitelji više ih ne mogu posjećivati zbog koronavirusa, ali našli su način za komunikacijom.

Štićenici u domu za starije Bentley Manor iz Ceshiera u Engleskoj pronašli su način kako svojim obiteljima i bližnjima javiti da su dobro dok su u izolaciji zbog koronavirusa- šalju im videe i fotografije s riječima ohrabrenja i podrške, prenosi metro.co.uk.

Osoblje u domu za starije pokušava održati pozitivno raspoloženje i ohrabriti svoje štićenika tako što dijele njihove poruke s vanjskim svijetom. Voditeljica doma Gemma Vaughn osmislila je ovu ideju nakon što je njihov dom ušao u karantenu kako bi se smanjio rizik ulaska koronavirusa i zaraze starijih ljudi, ali je svejedno htjela da njihove obitelji dobivaju obavijesti i informacije o njihovom stanju i zdravlju.

Foto: Facebook/RTL

“Uvijek objavljujemo informacije na našoj Facebook stranici kako bi njihove obitelji bile obaviještene. U nedjelju su pisali poruke svojim bližnjima, a jučer smo im donijeli i iPade kako bi mogli vidjeti svoje obitelji. Jučer je naša objava postala viralna i ljudi su počeli komentirati da žele još više slika. Mi smo samo htjeli nastaviti komunikaciju jer bez nje bi naši štićenici bili u jako lošem stanju. Zbog njihove demencije, ne razumiju što se događa, ali su jako zabrinuti zbog virusa jer nikad nisu vidjeli ovako nešto”, rekla je vlasnica doma Andrea Fjodor.

Foto: Facebook/RTL

Dom se brine o osamdeset štićenika preko pedeset godina koji uglavnom boluju od raznih bolesti, poput demencije, srčanih bolesti, dijabetesa i Parkinsonove. Zbog koronavirusa, moraju biti zaključani u domu, ali osoblje se brine za njihovo zdravlje te prati sve mjere opreza stručnjaka i liječnika. Andrea i drugim domovima za starije osobe savjetuje da održavaju komunikaciju s njihovim obiteljima jer je važno da znaju da su još uvijek voljeni i da imaju nekog tko brine o njima.

Pogledajte kako vi možete pomoći osobama u samoizolaciji, ako se brinete za njihovo mentalno zdravlje:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije