Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele biti nadahnuće

Postali prvi transrodni roditelji u Britaniji: 'Htio sam biti otac još od dvadesetih, ali nisam mislio da je moguće'

Instagram
04.05.2020.
u 15:17

Oboje su transrodne osobe i mislili su da nikad neće biti u mogućnosti imati dijete, ali želja im se ispunila i dobili su kćer Millie.

Hannah, 32, i Jake, 41, Graf postali su prvi transrodni roditelji u Ujedinjenom Kraljevstvu, kad je kći Millie postala dio njihove obitelj Svoju kćer dobili su 16. travnja pomoću surogat majke, koristeći se jajima koje je Jake zamrznuo prije 12 godina kada je započeo sa svojom tranzicijom iz žene u muškarca, prenosi unilad.co.uk.

Ovaj par nada se da će njihova priča nadahnuti ostale transrodne parove i pokazati im da, bez obzira na to što su transrodni, ne moraju odustati od svojih snova, već uživati u svim dijelovima života, poput drugih. Otkrili su i kako je tekao njihov put stvaranja obitelji.

“Htio sam biti otac od svojih dvadesetih. Uvijek sam se brinuo o djeci i znao sam da želim biti roditelj, ali nikad nisam mislio da je to stvarno moguće niti da mi je to dopušteno. Čak i ako bih morao biti samohrani otac, zamrznuo sam svoja jaja kako bih se osigurao da ću postati roditelj i imati svoju obitelj”, rekao je Jake.

Hannah, koja je poznata kao jedna od najviše odlikovanih transrodnih osoba u britanskoj vojsci, upoznala je Jakea 2015. godine, a vjenčali su se tri godine kasnije. Iako je naviknuta na tešku vojnu obuku i rutinu, Hannah je priznala da je privikavanje na život novorođenčetom bilo jako teško i zahtjevno. 

Nakon pet godina čekanja da postanu roditelji, ovaj par ne može vjerovati da je njihova kći uistinu s njima. “Većinu vremena provedem gledajući u nju jer nikad nisam mislio da će stvarno biti ovdje. Ovo je pravo ostvarenje snova”, priznao je.  “Nikad nisam mislila da ću biti u mogućnosti imati vezu i djecu. Odrastajući kao transrodna osoba, uvijek sam se smatrala nevoljenom”, ispričala je Hannah.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije