Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisni savjeti

Ovo je 6 najčešćih pogrešaka prilikom pranja rublja

perilica
Foto: Thinkstock
28.06.2015.
u 20:24

Ako niste zadovoljni čistoćom rublja koje izlazi iz perilice, možda činite jednu od učestalih pogrešaka

Koristite li previše deterdženta ili natrpavate perilicu? Ako niste zadovoljni čistoćom rublja koje izlazi iz perilice, možda činite upravo jednu od sljedećih pogrešaka.

Pretjerano trljate mrlje

Ovo mrlju može učiniti još tvrdokornijom i istrošiti tkaninu. Budite nježni i metodični. Deterdžent na mrlju nanesite što prije i uvijek koristite bijelu krpicu. Ne utrljavajte sredstvo nego ga krpicom nanosite odozgo lagano dodirujući tkaninu.

Koristite previše deterdženta

Zbog viška sapunice prljavština se može zadržati na mjestima koja se neće potpuno isprati, poput onog ispod ovratnika, što može dovesti do nakupljanja bakterija. Upotrijebite samo pola količine deterdženta, a potom postupno povećavajte količinu ako niste zadovoljni čistoćom rublja. Ovo pravila ne vrijede ako imate tvrdu vodu. U tom slučaju treba vam više deterdženta.

Na povlačite zatvarače do kraja

Metalni zupci mogu oštetiti osjetljivo rublje koje se nalazi u perilici.

Košulje perete sa zakopčanim gumbima

Iako se ovo može činiti kao dobra ideja, može dovesti do širenja rupa na gumbima i ispadanja. Otkopčajte gumbe na odjeći prije nego što je stavite u perilicu.

Puštate sušilicu da se ''odmori'' prije ponovne upotrebe

Neki misle da je dobro pričekati neko vrijeme prije no što ponovno upotrijebite sušilicu. Puno je učinkovitije odmah ponovno uključiti sušilicu jer će preostala toplina smanjiti utrošak energije.

Pretjerano korištenje izbjeljivača

Promislite prije upotrebe izbjeljivača. On vam nije nužan ako se želite riješiti tvrdokornih mrlja. Umjesto toga rublje stavite u lonac vode s nekoliko kriški limuna i pričekajte da voda zavrije.

>> Je li ovo perilica rublja budućnosti? Ne treba joj struja, pokreće se na pedalu!

Komentara 5

TH
than
21:47 28.06.2015.

I ja sada pokusavam shvatiti kakve veze ima susilica sa cinom pranja rublja... Prije sa cinom susenja... K tome susilice unistavaju vlakna, presuse ih i odjeca brzo propadne, zato u zadnje vrijeme na rublju stoji znak jel' za susilicu ili nije. Sve u svemu opet prevedeni clanak.

AN
Anamarija10
22:13 28.06.2015.

Ja sušim rublje zimi i ljeti na konopu u vrtu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije