Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisne informacije

Organizatorica vjenčanja odgovorila na pitanja koja muče mnoge mladence: Kako zamoliti necijepljene goste da ne dolaze?

Shuttershock
14.09.2021.
u 13:30

Parove potičem da jasno artikuliraju pravila svog vjenčanja, te da svim uzvanicima jasno kažu kako bi se trebali ponašati na njihov veliki dan, kaže planerica vjenčanja Elizabeth Kramer

Planiranje vjenčanja nikada nije bilo jednostavno, a pandemija koronavirusa budućim je mladencima sve dodatno zakomplicirala... Osim budućih supružnika, eventualnu zarazu i nepoštivanje epidemioloških mjera izbjeći sigurno želi i većina gostiju, zbog čega mnogi imaju pitanja za koja ne znaju kome ih mogu postaviti...

Je li nepristojno odbiti poziv na vjenčanje i kako to ljubazno napraviti?

Što ste bliži s parom, to će vam biti lakše otvoreno pričati o razlozima nedolaska, objasnila je za Insider planerica vjenčanja Elizabeth Kramer koja savjetuje da im otvoreno kažete čega se bojite.

- Zbog istih mogućim strahova i dvojbi potičem i parove da jasno artikuliraju pravila svog vjenčanja, te da svim uzvanicima jasno kažu kako bi se trebali ponašati na njihov veliki dan.

Madonna u sedmom desetljeću pozirala u toplesu, pratitelji joj poručili: 'Goriš'

1/11

Kako zamoliti necijepljene goste da ne dolaze? 

Ako ste oboje tako odlučili, slobodno to prenesite svojim uzvanicima, no zapamtite da ne možete kontrolirati kako će oni na to reagirati.

- Budući da je riječ o vašoj svadbi, definitivno imate pravo na takvu odluku, a drugi će ju jednostavno morati poštovati: i uvažiti ili ne doći - kaže Kramer.

Je li pametno pozvati djecu mladu od 12 godina?

Djeca mlada od 12 godina nemaju izbor cijepiti se ili ne i samim tim ne mogu ni ne moraju biti odgovorni kao odrasli.

- Znamo ipak da upravo djeca često šire virus više nego odrasli, pa svoje prijatelje s djecom možete  zamoliti da na svadbu ipak dođu bez njih - kaže planerica, no napominje i kako s dječjim osjećajima treba biti posebno oprezan...

- Ako mislite da je to dovoljno, zamolite roditelje da im djeca cijelo vrijeme nose zaštitne maske koje će ipak donekle spriječiti eventualno širenje virusa, a nećete povrijediti osjećaje najosjetljivijih - dodala je.

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije