Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzmite nešto!

Nikada se ne naspavate zbog svojeg partnera? Evo što biste trebali napraviti

Shutterstock
31.10.2019.
u 12:45

Mnogi parovi imaju različiti bioritam, a to onda utječe i na kvalitetu njihova sna. Postoje načini kako poraditi na svojim navikama da biste oboje bili sretni

Nedostatak sna bitno utječe na važne životne funkcije, a ljudi koji loše spavaju zbog drukčijih životnih navika svojeg partnera, često su i ljutiti na njega. Potrebno je napraviti male promjene kako bi bili zadovoljniji u životu, piše Huffington post. 

Prihvatite različitosti 

Prihvatite da imate različite navike i dok je netko od vas jutarnji tip, drugi je možda večernji. Što prije prihvatite ove činjenice, bit će vam i lakše. Psihologinja Jessy Warner-Cohen kaže kako bi trebalo razgovarati s partnerom oko ovih stvari na vrijeme kako vas drukčije navike ne bi navele na svađu. 

Zajedno se budite 

Foto: Shutterstock

Istraživanje je otkrilo kako odlazak u isto vrijeme u krevet budi osjećaj ugode i zajedništva, a osim toga može utjecati i na kvalitetan san. Ovdje je važno napraviti kompromis gdje se jedan partner mora prilagoditi drugome. 

Družite se u krevetu 

Ako već ne možete zaspati rano kao vaš partner, druženje i pričanje u krevetu također će biti od velike važnosti. Zbližit ćete se, ali i usvojiti dobre navike. 

Promijenite stvari u sobi 

Foto: Shutterstock

Razgovor s partnerom oko najmanjih detalja vrlo su važni. Možda je vrijeme za novi madrac ili pak drukčiji zvuk alarma. Sve možete riješiti zajedničkim snagama. 

Spavanje u različitim krevetima 

Ako ništa ne pomaže, uvijek možete spavati odvojeno. Istraživanje iz 2013. godine potvrdilo je, kada se jedan partner nije naspavao, da su se idućeg dana partneri posvađali. Neki partneri priznali su kako im je odvojeno spavanje učvrstilo vezu. Najčešće se žene odluče za ovaj potez jer one imaju lakši san. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Ključne riječi

Komentara 1

ČR
črnamatizemla
15:15 31.10.2019.

OK, ali sumnjam da bu oduševljen ako nem prestajala pričati dok tone u san.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije