Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Možda je spavanje u zasebnim krevetima pravo rješenje za sve probleme u braku

Mnogi parovi dijele krevet, a pri tome se najčešće ne naspavaju najbolje zbog onog drugog. Istraživanje je pokazalo kako je drugačija opcija puno bolja za oboje
13. kolovoza 2019. u 23:02 1 komentara 3203 prikaza
Foto: Shutterstock

Oni koji spavaju zajedno često nailaze na razne probleme u krevetu. Nekada im smetaju čudni zvukovi partnera kao što je hrkanje ili pak noćni odlasci do toaleta, a te smetnje u spavanju mogu voditi i do zdravstvenih problema i ljubavnih jadi, piše Independent.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Još je jedno njemačko istraživanje iz 2013. godine potvrdilo ovu tvrdnju. Naime, zaključeno je kako kada se jedan partner nije naspavao, idućeg dana su se partneri posvađali. 

26-godišnjakinja 'Izgubila sam želju za seksom, sad samo želim ranije na spavanje'

Također, loše spavanje i nervoza povećavaju proizvodnju hormona stresa kortizola. "Kada su oba partnera naspavana bolje se osjećaju i sretniji su te nisu ogorčeni na partnera što ih je zbog svojih navika držao budnima, a nitko nema osjećaj krivice zbog uznemiravanja partnera", rekla je autorica knjige "Spavanje odvojeno, ne rastavljanje" Jennifer Adams. 

Posljedice su užasne Žene svaku noć spavaju tri sata manje no što bi trebale, a ovo je razlog

Neki partneri su rekli kako im je odvojeno spavanje učvrstilo vezu. Najčešće žene imaju potrebu za odvojenim spavanjem jer imaju laki san i jednostavno se žele naspavati. Iako se čini da se na ovaj način smanjuje i seksualna želja, to nije točno, s obzirom na to da partneri koji spavaju odvojeno ponekad dobe još veću želju jer im nedostaju partneri.

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće