Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smijeh je lijek

Nekoliko super razloga zašto biste se čim više trebali smiješiti

Sretna žena
Foto: Thinkstock
14.10.2014.
u 09:32

Poznato je kako pozitivno razmišljanje djeluje na neurone u mozgu uzrokujući kemijske promjene koje dovode do smanjenja razine hormona stresa

"Osmijeh zlata vrijedi", kaže stara narodna poslovica.

Stoga imajte na umu da, prema rezultatima velikog broja istraživanja koja govore da postoje jasne poveznice između negativnih misli i fizičkih poremećaja u tijelu, kao i pozitivnih misli i urednog rada svih tjelesnih funkcija, pozitivno razmišljanje i pozitivan stav itekako mogu utjecati na fizičko stanje organizma.

Poznato je kako pozitivno razmišljanje djeluje na neurone u mozgu uzrokujući kemijske promjene koje dovode do smanjenja razine hormona stresa, dok negativne misli imaju suprotan učinak.

Smanjena količina hormona stresa u tijelu posljedično dovodi do jačanja imunološkog sustava i povećane sposobnosti borbe organizma sa slobodnim radikalima koji mogu uzrokovati oštećenja stanica i tkiva.

Neke od koristi pozitivnog razmišljanja, uz ojačan imunitet, jesu i smanjeni rizik od srčanih bolesti te od problema s probavnim, dišnim, endokrinim i drugim tjelesnim sustavima.

Ne zaboravite, kako biste vratili osmijeh i energiju u svoj život i doskočili posljedicama „jesenskog bluesa“, svakako se napunite izvorima energije kao što je kvalitetan san, zrak (disanje), voda, sunce, hrana i meditacija.

>>10 jednostavnih savjeta za sreću! Probajte već danas

>>Svojim su crvenim cipelama jasno poručile da njihovo vrijeme tek dolazi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije