Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malo o anatomiji

Neki od mitova o vaginama u koje trebate prestati vjerovati

Žena s prtom preko usta
Foto: Thinkstock
16.01.2015.
u 22:00

Vagina se tijekom života žene mijenja pod utjecajem hormona.

Sigurno ste bar jednom čuli neki mit o vaginama.

Medicinski stručnjaci su za portal Yahoo odlučili razotkriti one najčešće i poručuju: Vrijeme je da prestanete vjerovati u ovo...

1. Sve "dolje" je vagina

Vanjski dio ženskog spolnog organa je stidnica, a vaginaili rodnica je mišićna cijev duljine 8-10 cm i promjera oko 25 milimetara kad su joj stijenke rastegnute i koja se spaja na vrat maternice. Rodnica je vrlo elastična i tijekom penetracije se prilagođava dimenzijama muškog spolnog organa.

2. Vagina ostaje ista tijekom cijelog života

Vagina se tijekom života žene mijenja pod utjecajem hormona. Kada dođe do smanjene proizvodnje estrogena ( menopauza) smanjuje se elastičnost. Tada su mogući bolovi tijekom spolnih odnosa za starije žene.

3. Vagine su prljave

Mit da su vagine same po sebi prljave prava je neistina, tvrdi Debby Herbenick sa Sveučilišta Indiana. Taj se dio ženskog tijela "samočisti", baš poput oka. Ispiranje vagine neprimjerenim sapunima može lako poremetiti PH vrijednost vagine i time uzrokovati širenje bakterija što može dovesti do uplanih procesa.

4. Vagina je uvijek istog oblika i veličine

Vagina se proteže tijekom trudova i poroda, ali i tijekom seksa mijenja svoj oblik. Ne postoji "pravi oblik" ili veličina, one se od žene do žene razlikuju baš kao i penisi kod muškaraca. Veličina vagine će biti određena genetikom, porodom...

>>TOP 5 urnebesnih mitova o seksu

Komentara 3

OP
openheimer2
22:27 16.01.2015.

šta kad se nataloži paučina kak se onda čisti gđica doktorica

DU
Deleted user
11:49 18.01.2015.

Neizmjerna hvala medicinskim stručnjacima što su prosvijetlili mene neznalicu. Sad mirno mogu proživjeti ostatak života i umrijeti spokojan znajući da sam seksualno napredan, a ne kao moji prvi susjedi Franc i Lojz koji ne prate mrežno izdanje VL-a.

BO
Bolonjez
13:24 18.01.2015.

Volim vaginu ko majmun bananu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije