Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAFARI DŽIPOM

Neistraženi krajolici jordanske pustinje Wadi Rum

Jordan w
Sandra Bortek
23.03.2010.
u 08:46

Iako Jordan prepoznajemo kao zemlju bogate povijesti, gdje se isprepleću kršćanski i islamski motivi, ova arapska zemlja nudi više od kulturnih putovanja.

Uz zaboravljeni crveni grad Petru, koji nudi i nekoliko istraživačkih pješačkih ruta, a mami posjetitelje iz cijeloga svijeta, naizgled pusta prostranstva pustinje Wadi Rum skrivaju mnoge avanture. Posjet Wadi Rumu valja započeti u Centru za posjetitelje gdje se mogu dobiti sve informacije o ovome području, ali i o svim aktivnostima. Unajmljivanje džipa (i vozača koji poznaje područje) jedna je od najčešćih opcija, a vožnja od 2 do 3 sata ostavlja dovoljno vremena za posjet nekom od najpoznatijih pustinjskih fenomena poput najvišeg kamenog mosta Burdaha, kao i za uživanje u krajolicima crvene pustinje, spuštanje niz dine ili kanjone... Alternativa je jahanje na devama ili konjima, koje će vam dočarati beduinsku tradiciju nekoć brojnih karavana i vratiti vas na trag Lawrencea od Arabije. Posjet pustinji Wadi Rum i noćenje u beduinskom kampu sastavni je dio turističkih aranžmana za Jordan koje organiziraju mnoge hrvatske turističke agencije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije