Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Muče vas neugodni mirisi pazuha i stopala? Evo kako ih se riješiti na prirodan način

shutterstock
11.09.2020.
u 13:30

Nakon dugog dana neugodni mirisi tijela nisu nepoznata pojava, ali ovi prirodni sastojci će riješiti stvar.

Znoj i prirodna ulja tijela glavni su krivci za moguće neugodne mirise koje naše tijelo ispušta tijekom dana. Od neugodnih mirisa nogu pa sve do mirisa iz usta, postoji nekoliko prirodnih načina na koje možete riješiti ove probleme, prenosi Brightside

Ocat za noge

Ocat je moćan antibakterijski proizvod koji se bori protiv različitih oblika bakterija, gljivica i mikroba zbog octene kiseline koju sadrži. Dokazano je da octena kiselina poboljšava miris stopala. Jednostavno u lavoru pomiješajte vodu i ocat u omjeru 2:1 te nekoliko kapi esencijalnog ulja. Svoje noge namačite 10 do 20 minuta i neugodan miris će nestati.

Talog kave za kožu

Talog kave poznat je po svojstvima upijanja mirisa. Zbog njegove moćne arome možete trljati ruke mljevenom kavom kako biste uklonili jake mirise poput ribe, češnjaka i luka. Također možete koristiti talog kave kako biste smanjili tjelesni miris, koristeći ga kao piling za tijelo kako biste uklonili mrtve stanice kože. Kako biste napravili piling pomiješajte jednaku količinu kave i maslinovog ili kosovog ulja te nekoliko kapi esencijalnog ulja.

Limun za pazuhe

Limuni su bogati vitaminom C i limunskom kiselinom, koji pomažu u zaštiti vašeg tijela od bakterija koje uzrokuju miris. Pijenje vode s limunom i nanošenje limunovog soka na pazuhe može promijeniti pH razinu tijela, što također može poboljšati miris. Imajte na umu da su medicinski stručnjaci otkrili da kiseline koje se nalaze u limunima mogu oštro reagirati kada su izložene suncu, pa je sredstvo najbolje primijeniti noću ili kada znate da ćete boraviti u zatvorenom.

Kokosovo ulje za usta

Kokosovo ulje bogato je antibakterijskim svojstvima koja dokazano pomažu u oralnoj higijeni. Ovo svestrano ulje može smanjiti naslage, gingivitis i neugodan zadah. Da biste ga koristili kao sredstvo za ispiranje usta, pet minuta grgljajte 1 do 2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja, a zatim ispljunite i isperite s vodom.

Soda bikarbona kao dezodorans

Soda bikarbona koristi se u mnogim industrijama kao neutralizator mirisa. Mogli biste također otkriti da mnogi komercijalni dezodoransi sadrže sodu bikarbonu koja pomaže u borbi protiv tjelesnog mirisa. Međutim, nanošenje sode bikarbone u čistom obliku izravno na kožu može izazvati negativne reakcije, pa ju je najbolje pomiješati s nečim drugim prije nego što je upotrijebite. Da biste napravili dezodorans, kombinirajte sodu bikarbonu i kukuruzni škrob, tako da je kukuruznog škroba šest puta više. Dobro promiješajte prije nanošenja.

Zbog koronavirusa jedemo manje čokolade i više kupujemo domaće kekse i vafle:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije