Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

'Moj sin kašlje već mjesec dana. Sirupi za kašalj nisu pomogli'

Dječak kašlje
Foto: Shutterstock
09.01.2015.
u 10:54

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe...Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

P: Moj dvoipolgodišnji sin kašlje već mjesec dana.

Najprije mu je bila izmjerena povišena tjelesna temperatura i kašljao je, a sada samo kašlje. U ljekarni smo dobili sirup Prospan, ali nije pomogao. Zatim je uzimao sirup Mucosolvan i opet nije bilo boljih rezultata. Dijete kašlje i ne može izbaciti iz sebe sekret zbog kojeg, kada kašlje, ima nagon za povraćanjem.

Molim Vas savjet.

O: Moguće je da u slučaju Vašeg djeteta kašalj izaziva upala treće mandule i sluznice nosa s obzirom na to se dosta sekreta spušta na dušnik te to izaziva kašalj. Dilema se lako riješi pregledom otorinolaringologa. Dijagnosticira li se takva upala, dobit će antibiotsku terapiju i kapi za nos. U obzir dolazi i adenotomija ( odstranjivanje treće mandule). Ako to nije slučaj, dijete treba pregledati pedijatar koji će ga uputiti na adekvatne pretrage ( laboratorijske pretrage i pregled pluća).

>>'Nakon povratka iz Bolivije izgubila je vid na oba oka'

>>Već treći put dogovorim vjenčanje i onda preko noći odustanem. Zašto?

Komentara 1

LI
liliZG
11:14 12.01.2015.

ili alergija..... mojem klincu nisu prepoznali alergiju do treće godine, ne bi ni tada da nije bilo jedne pametne medicinske sestre koja je nagovorila dežurnog liječnika na alergo test i onda je sve postalo jasno, ...a djete se mučilo odd rođenje krivim dijagnozama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije