Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo..

Moglo bi vas iznenaditi: Ovim su danima žene najviše raspoložene za seks!

Shutterstock
14.08.2023.
u 19:14

Iako se čini da je muška želja za seksom uvijek ista, kod žena to baš i nije tako

 

Kao što svi vjerojatno dobro znaju, postoji hrpa nehormonskih čimbenika koji utječu na seksualni nagon. Dobro je utvrđeno da se libido s godinama smanjuje, osobito nakon menopauze. No pregršt studija koje su pokušavale promatrati promjene hormonalnih razina i seksualne želje tijekom mjesečnog ciklusa uglavnom su se pokazale neuvjerljivima. Sve dok studija objavljena 2013. u časopisu Hormones and Behavior 2013. nije pronašla dokaze o korelaciji između to dvoje, piše The Guardian

Dakle, ako žene nisu raspoložene za seks vikendom, to nije problem. Najnovije istraživanje kaže da postoji veza između vođenja ljubavi i dana u tjednu ili mjesecu.

VEZANI ČLANCI:

Na ženski libido utječu razni vanjski, ali i unutarnji faktori, dok je, čini se, muška želja za seksom uvijek ista, snažna i uvijek izražena. Ukoliko ste mislili da su žene za seks raspoložene vikendom, onda ste se prevarili. Zapravo u pitanju su specifični dani u mjesecu. Nаjjаči libido je neposredno prije i zа vrijeme plodnih dаnа, točnije, vrlo brzo nаkon zаvršetkа “onih dana”.

Međutim, osim hormonа, nа želju zа seksom utječe veliki niz fаktorа, a između ostalog i to koji je dan u tjednu. Istrаživаnje provedeno nа velikom uzorku slobodnih i ženа u ozbiljnim vezama otkrilo je da će slobodne žene najprije voditi ljubаv ponedjeljkom i srijedom, dok one u vezi akciju ostavljaju za petаk ili subotu.

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
19:56 14.08.2023.

Uz partnera koji je nesebican, koji razumije potrebe i daje sve od sebe zadovoljiti partnericu i njene zelje vise nego misliti na svoju musku sebicnost, zene su u v i j e k raspolozene za odnos s takvim partnerom. Posvetiti partnerici najmanje sat vremena, raspoloziti je specificno onako kao to ona voli a poslije ne razmisljati kako sto prije skociti u hlace i pobjeci nego ponoviti davanje paznje partnerici koliko je potrebno i bit cete voljeni i trazeni uvijek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije