Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Kura koju morate probati! Čisti tijelo od opasnih toksina

Zelena glina
Foto: Shutterstock
23.09.2014.
u 14:34

Zelena glina u oralnoj primjeni na sebe “veže” sve teške metale i štetne sastojke koji se u organizmu mogu nakupljati godinama

Zbog nevjerojatnih svojstava detoksikacije organizma izvana i iznutra, čista zelena glina pravi je dar prirode.

Dobivena iz zemljinih naslaga, a s hranjivim sastojcima kao što su selen, magnezij, željezo, kalcij, fosfor, kalij, natrij i drugi, ova je vrsta gline idealna kao uspješan početak revitalizacije organizma kroz zdravu prehranu i unos kvalitetnih hranjivih tvari.

Važno savjetovanje s liječnikom

U vrijeme užurbanog životnog stila, zasićenosti brzom prehranom i nedostatka vremena za posvećivanje njezi tijela, kura zelenom glinom odlično je rješenje za poboljšanje općeg stanja organizma, a stručnjaci navode kako je njezin učinak najveći upravo na prijelazu godišnjih doba.

Iako se mahom koristi i u kremama, maskama i pilinzima za čišćenje lica, njezino je djelovanje oralnom primjenom još značajnije za zdravlje organizma u cijelosti.

Ovaj su prirodni i vrlo učinkovit način detoksikacije već prepoznale brojne poznate osobe, no iako se upute za oralnu kuru zelenom glinom mogu naći u raznim izvorima, važno je savjetovati se sa stručnom osobom prije nego što se upustimo u nju.

Foto: VLm

Naime, kao što iz tijela izvlači toksine, zelena glina “lijepi” na sebe i dio minerala i vitamina, stoga se treba držati pravila konzumacije i nikako produljivati vrijeme kure po vlastitom nahođenju, kako bi se postigao najpozitivniji učinak. Sve o primjeni zelene gline u njezi kože, ali preporuke vezane za oralnu primjenu čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje za samo 9,90 kuna.

Donosimo i priču kako prevenirati bolesti srca, kako krvni tlak držati pod kontrolom, razbijamo najčešće mitove o srčanim bolestima i savjetujemo kako si odmah pomoći i spriječiti razvoj bolesti.

Naslovnicu Mojeg zdravlja krasi lijepa i mlada glumica Doris Pinčić Rogoznica koja se odlično snalazi ne samo na televizijskim ekranima već i najdražoj ulozi - onoj mame malenog Donata. Pročitajte kako se nositi s pogoršanjem vida nakon četrdesete godine, ali i zašto je važna prevencija nekih oblika raka za koje postoje preventivni programi probira.

Doktor Danko Mikulić, član transplantacijskog tima KB Merkur otkriva kako mu izgleda svakodnevica na poslu i kod kuće. Otkrijte kako se danas možemo i trebamo boriti s debljinom - jednim od najvećih izazova i problema modernog društva te kako liječiti neplodnost u muškaraca. U šumi raznih obaveza, od kuće do posla, teško je sve stići i odraditi s osmijehom na licu.

Zato donosimo savjete stručnjaka kako posložiti obaveze, kojima dati prioritet i kako si pomoći te ostaviti vrijeme i za sebe. Jesen je bogata namirnicama koje su savršene za zdravlje našeg organizma zato uživajte u njima i pročitajte savjete nutricionistice Darije Vranešić Bender.

Očvrsnite kožu kako vas ove zime ne bi iznevjerila, izgledala suho i tmurno, a donosimo i 10 savjeta za njegu kojom dugoročno svoju kožu činite mladolikom i lijepom.

Za potpuno opuštanje tu su jesenski noviteti iz wellnessa. Sve ovo i još mnogo više čitajte u magazinu Moje zdravlje.

>>Antibakterijsko sredstvo i antioksidans. Je li ocat - nova superhrana?

>>Evo zašto morate jesti češnjak!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije