Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supernamirnica

Evo zašto morate jesti češnjak!

češnjak
Foto: PIXSELL
29.06.2014.
u 15:37

Brojne su prednosti češnjaka, unatoč zadahu koji ostavlja nakon jela, riječ je o jednoj od najkorisnijih namirnica

- Češnjak djeluje antivirusno i antifungalno. Već stoljećima se koristi zbog svojim antibakterijskih svojstava. Pokazalo se da kemijski sastojak češnjaka, alicin, sprječava rast Candida albicans gljivica.

- Češnjak može smanjiti kolesterol. Njegova snažna antioksidativna svojstva sprječavaju slobodne radikale da naprave štetu u arterijama i zaustavlja stvaranje ožiljka.

- Konzumiranje češnjaka snižava krvni tlak. Češnjak ima sposobnost smanjiti ukočenost trombocita, što će pomaže da krv bude rjeđa.

- Češnjak može pomoći u reguliranju razine šećera u krvi, što je dobro za ljude s dijabetesom tipa 2.

- Pečeni krumpir i pečeni češnjak sa salatom - jednostavan je to način da se jede češnjak i ima odličan okus

- Borite se protiv prehlade i gripe jedući češnjak u juhama i salatama što češće. Također je ukusan i kao pečeno povrće.

>>Evo za što će vam sve koristiti češnjak, osim za jelo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije