Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula za ljubav

Ključ je sretna braka u “bratskoj” podjeli svih kućanskih poslova

par
Arhiva
29.12.2009.
u 15:11

Istraživanja su kanadskih znanstvenika, naime, otkrila da su parovi koji dijele kućanske poslove sretniji od onih gdje je jedan partner isključivo posvećen zarađivanju, a drugi kućanskim poslovima.

Ono što žene već stoljećima govore, a muškarci ne žele slušati - ključ sretnog braka je u zajedničkom pranju suđa. Istraživanja su kanadskih znanstvenika, naime, otkrila da su parovi koji dijele kućanske poslove sretniji od onih gdje je jedan partner isključivo posvećen zarađivanju, a drugi kućanskim poslovima.

Prema podacima provedene studije Sveučilišta Ontario niti jedan partner ne bi trebao preuzeti na sebe više od 60 posto kućanskih poslova, bilo da je riječ o čišćenju ili brizi o djeci. Pokazalo se, naime, da u slučajevima tradicionalnih obitelji gdje otac zarađuje za obitelj muškarci osjećaju preveliki pritisak, a žene kojima je namijenjena uloga kućanice ne osjećaju se ispunjeno tim položajima. Žene koje ne zarađuju također se osjećaju ranjivijima i žive u strahu da bi mogle ostati same.

Istraživanje je također pokazalo da su religiozne obitelji najviše sklone ovakvim tradicionalnim podjelama uloga.

- I za žene i muškarce najveći je razina sreće i zadovoljstva postignuta pravednim podjelama uloga - zaključeno je u studiji.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
doktorica
15:54 29.12.2009.

Tradicionalna obitelj postoji još u tragovima,jer naše žene rade isto kao i muškarci,nema \"muških\" i \"ženskih\" poslova,osim u glavama onih koji bi željeli da im žene budu Pepeljuge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije