Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako sam preživio tjedan bez gotovine - III. dio

MasterCard
PR
Autor
PR članak
12.11.2011.
u 00:01

Ono što bih svakako istaknuo kao veliku prednost korištenja MasterCard kartice jest mogućnost online kupnje.

Prošlo je tjedan dana kako sam sve račune plaćao isključivo MasterCard karticom. I kako je bilo? Odlično. Mogu reći da su sva plaćanja bila puno jednostavnija i brža, a na kraju tjedna sve sam troškove pregledao putem e-bankinga i ubacio ih u aplikaciju 'MasterCard kućni budžet'.

Na taj sam način doznao na što točno trošim novce, otkrio gdje mogu uštedjeti i tako ostati u plusu na kraju mjeseca. Ipak, moram priznati da je bilo nekoliko situacija u kojima račun nisam mogao platiti karticom. To se odnosi na kafiće, pekarnice i kioske. Ali gledajući kako se situacija s bezgotovinskim plaćanjem odvija u svijetu, siguran sam da će se i to uskoro promijeniti.

Vrlo zanimljiva stvar koja je već polako počela osvajati svijet jest MasterCard PayPass kartica pomoću koje se plaća samo jednostavnim prislanjanjem kartice na PayPass terminal, bez ukucavanja pina i čekanja izdavanja računa. To je moguće zbog  posebnog čipa u kartici, a koji se bez problema može ugraditi i u mobitel, sat ili nakit. Uzimajući to u obzir, siguran sam da će uskoro novčanici i gotovina postati stvar prošlosti.

Ono što bih svakako istaknuo kao veliku prednost korištenja MasterCard kartice jest mogućnost online kupnje. Znam to dobro iz osobnog iskustva jer svaki mjesec s Amazona sebi naručim barem jedan muzički CD, a ženi knjigu. Činim to zbog vrlo praktičnog razloga – dvostruko su jeftiniji od istog CD-a ili knjige u hrvatskim trgovinama.

Ponekad poželim kupiti i stvari kojih nema u Hrvatskoj, pa je online kupnja jedini način da dođem do njih. Iako je takva vrsta kupnje vrlo jednostavna, povoljna i brza, mnogi je izbjegavaju smatrajući je nesigurnom, ali ja iz višegodišnjeg iskustva mogu potvrditi da su opasnosti vrlo male ako se prije kupnje napravi mala provjera.

Najvažnije je provjeriti ima li online trgovina program za autorizaciju, a ja obično pročitam i recenzije na forumima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?