Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako sam preživio tjedan bez gotovine - II. dio

MasterCard
PR
Autor
PR članak
10.11.2011.
u 00:02

Prva kupnja u mom tjednu bez gotovine bila je svakodnevna jutarnja u kvartovskom dućanu, u kojem obično kupujem kruh i mlijeko

Da ukratko podsjetim - zbog stalnog minusa na tekućem računu odlučio sam svoje troškove kontrolirati pomoću aplikacije 'MasterCard kućni budžet'.

Prvi korak u ostvarenju tog plana bio je tjedan bez gotovine, odnosno plaćanje svih troškova MasterCard karticom. Iako i inače dosta često koristim taj način plaćanja, moram priznati da sam ipak bio malo zabrinut hoću li baš sve troškove uspjeti pokriti kreditnom karticom.

Prva kupnja u mom tjednu bez gotovine bila je svakodnevna jutarnja u kvartovskom dućanu, u kojem obično kupujem kruh i mlijeko, ali i ostale namirnice koje sam zaboravio kupiti dan prije. Kako ustajem dosta rano, u dućan idem oko 7 sati, pa mi se često znalo dogoditi da prodavači nisu imali sitnog novca da mi vrate ostatak.

Takve su me situacije jako ljutile jer bih tada morao obići gotovo sve dućane i kioske u blizini da nađem nekog tko će mi usitniti novac. Sada kada sam odlučio sve plaćati  karticom više nije bilo opasnosti od dodatne šetnje – prodavačica je samo 'provukla' karticu, ja potpisao račun i doručak je već bio u vrećici. To je bila prva mala, ali meni izuzetno značajna prednost plaćanja karticom.

Kasnije tog dana sve sam bez problema plaćao karticom, a posebno me razveselio šoping u jednom velikom trgovačkom centru, gdje sam zbog posebnih blagajni za samonaplatu uz pomoć kreditnih kartica izbjegao velike gužve na klasičnim blagajnama. Da ipak baš sve ne bude 100 posto idealno, pobrinuo se kafić preko puta zgrade u kojoj radim. U njemu se naime ne može plaćati karticom pa sam ipak tog dana zbog kave morao posegnuti i za nešto sitne gotovine.

Je li moj tjedan bez gotovine i tijekom sljedećih dana prošao bez većih stresova i jesam li uspio online kupiti knjige i glazbene CD-e MasterCard karticom, pročitajte u trećem nastavku u subotu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?