Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBAJTE

Kako očistiti zlatni nakit? Vratite mu sjaj s ovim jednostavnim savjetima

Shutterstock
17.06.2022.
u 07:00

Zlato je vrlo osjetljivo pa ga treba čistiti s nježnim proizvodima kako ga ne biste oštetili

Zlato je oduvijek popularan materijal kako za nakit, tako i za pozlaćene ukrase i dekor, no treba ga i održavati čistim, ne samo da ljepše izgleda već i iz higijenskih razloga. Ipak, kod čišćenja treba paziti da se lomljivi komadi ne oštete, a sjaj ćete im lako vratiti uz nekoliko jednostavnih sastojaka.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`

1/5

Kako piše Express, jedan od savjeta za čišćenje zlata je korištenje najobičnijeg deterdženta, a važno je samo da bude što blaži. U posudu s toplom vodom dodajte nekoliko žlica deterdženta za pranje posuđa i ostavite nakit unutra pet do deset minuta. Kada ga izvadite, isperite ga tako što ćete ga staviti u posudu s gaziranom vodom; ona će pomoći ukloniti svu 'zavučenu' prljavštinu i dubinski će ga očistiti.

Još jedan od savjeta je korištenje četkice za zube i deterdženta za posuđe. Nakon što ste nakit lagano oprali s deterdžentom i iščetkali četkicom, dobro ga obrišite mekom i vlažnom krpom, pa onda suhom. 

Zlatno ćete prstenje najlakše očistiti tako da ga uronite u šalicu alkohola. Nakon samo nekoliko minuta, vratiti će im se stari sjaj i skinuti se sva nečistoća. 

Kako u nekoliko sekundi popraviti patentni zatvarač?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije