Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrošačka groznica

Kako dobro kupovati na božićnim rasprodajama

Avenue Mall
Marin Tironi/24sata
28.12.2009.
u 15:39

Nekoliko pravila za božićne rasprodaje: napravite popis, praktično se odjenite, budite veseli i dobro raspoloženi, povedite iskrenu prijateljicu i dobro se zabavite.

Tko može odoljeti zovu božićnih rasprodaja? Sve što nikad niste trebali nudi se po vrlo niskim cijenama, tako da je vrlo teško ne kupiti nešto nepotrebno. Uz nekoliko trikova moguće je izbjeći sirenski zov i dobro se zabaviti.

Što očekivati

Razmislite minutu prije no što kupite jaknu koja se reklamira natpisom “ove sezone najmodernija boja”. Ljubičasta jakna sa šljokicama vjerojatno se neće nositi sljedeće godine, pa je bolje da se suzdržite. Trgovci znaju da se odjeća klasičnih boja, poput crne, smeđe i sive, može prodati i u sljedećoj sezoni, stoga je malo vjerojatno da će se takve boje naći u onome što se reklamira udarno i kao ograničena količina. Ali ako nađete nešto klasično po niskoj cijeni, kupite. To je siguran pobjednik.

Napravite popis

Prije nego što krenete na rasprodaju, napravite popis svega što biste željeli kupiti, a odgovara vašem budžetu. Nema svrhe kupiti nešto što vam zaista ne treba, a samo se lijepo reklamira. Nemojte se dati pokolebati zato što je cijena niska. Ako to nikad nećete koristiti i odjenuti, u čemu je poanta? Uvjerite se da novac potrošite jedino na one stvari za koje znate da ćete ih koristiti.

Opća pravila

Pravi pakao božićnih rasprodaja su kabine. Izbjegnite ih tako što ćete se tanko odjenuti ispod kaputa, pa ćete moći odjeću probati u nekom kutu trgovine ne čekajući u redu za kabinu.

Početak

Na rasprodaje idite onaj dan kad se osjećate pozitivno i puni energije. Svaka kupnja čija je svrha da se razveselite bez sumnje je pogreška. Kupovanje je umarajuće, a ako se još borite s gomilom, na rasprodajama nećete se osjećati baš dobro. Zato za rasprodaju odjenite udobnu odjeću koja se lako skida. Stavite malo šminke. Odjenite dobar grudnjak i pristojno donje rublje. Želite dobro izgledati kad se skinete. Pripazite na torbicu da vam je u gužvi ne ukradu.

Izaberite društvo

Idite na rasprodaju s nekim tko će vam reći istinu o odjeći koju namjeravate kupiti. Nemojte povesti majku, ona će vam reći da izgledate dobro u svemu. Nije baš dobro ići ni sa suprugom, većina je muškaraca najviše zainteresirana da što prije ode, a ne da vam pomogne izabrati dobru odjeću.

Provjerite svoj raspored

Božićne rasprodaje dobra su prilika da izaberete odjeću za posebne prilike, stoga provjerite za sljedeću godinu treba li vam posebna haljina za svadbe, godišnje odmore, poslovne sastanke. Ovdje možete naći i rođendanske darove za nadolazeću sezonu. 

Prava kupaca

Prije nego što krenete na rasprodaju, obavijestite se o njezinim pravilima.

Uživajte

Najvažnije je da se na rasprodajama zabavite, to može biti sjajan izlazak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije