Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Flavonoidi i antioksidansi

Jedna čaša crvenog vina na dan može sačuvati naše zdravlje

crveno vino
Foto: Duško Jaramaz/PIXSEL
11.12.2013.
u 12:00

Preporučuje se popiti jednu čašu crvenog vina na dan i to je sasvim dovoljno za blagotvorno djelovanje, dok veće količine mogu lako narušiti naše zdravlje

Starije generacije znale su reći da je za zdravlje potrebno popiti jednu čašu crvenog vina na dan. Sada su znanstvenici otkrili da su naši "stari" bili u pravu". Crvena suha vina bogata flavonoidima najbolji su izbor ako želimo sačuvati zdravlje, tvrde znanstvenici, a prenosi How Life Works.

Flavonoidi su poznati po tome što sadrže antioksidanse koji pomažu organizmu u borbi protiv raka i kardiovaskularnih bolesti. Cabernet Sauvignon, Petit Syrah i Pinot Noir vina su koja sadrže najviše flavonoida i antioksidansa, dok ostale vrste crvenih vina imaju manje koncentracije, ali i dalje više nego bijela vina.

Preporučuje se popiti jednu čašu crvenog vina na dan i to je sasvim dovoljno za blagotvorno djelovanje, dok veće količine mogu narušiti naše zdravlje.

>>Iločki traminci s čašama u vremeplovu do 1982. godine

Komentara 1

JO
joshua
16:46 11.12.2013.

Moj pokojni djed valjda pripada tim starijim generacijama, a uz to je bio i vinogradar i vinar, a ne sjećam se da je ikad upotrijebio izraz "crveno vino". Crnog je pio svakodnevno. je li to novi pojam ili samo loš prijevod engleskog izvornika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije