Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Izgradite održivi dom uz prozore Deceuninck

Deceuninck
22.11.2021.
u 08:57

Zbog klimatskih promjena na globalnoj razini, briga o okolišu postaje imperativ današnjice. Deceuninck PVC profili za prozore i vrata proizvedeni su po najvišim ekološkim standardima.

U tvrtki Deceuninck se zalažu za čisti okoliš i zbog toga se drže jasnih načela. S jedne strane identificiraju i smanjuju izvore zagađenja okoliša, a s druge strane sve što proizvode ekološki je održivo. Upravo to za cilj imaju zgrade i kuće gotovo nulte energije.

Zgrade gotovo nulte energije smanjuju potrošnju energije i emisije stakleničkih plinova kroz čitav svoj životni vijek. U gradnji koriste reciklirane građevinske materijale i uvelike smanjuju otpad. Nastoje što manje utjecati na okoliš i upravo time se vodi tvrtka Deceuninck. Do sada je Deceuninck opremio nebrojene objekte kod kojih su korisnici prepoznali vrhunsku kvalitetu, moderan dizajn i održivost proizvoda. Posebno je važno istaknuti da se u Deceunincku ističu s visokotehnološkim dostignućima i imaju jasan fokus na poštivanje najviših ekoloških standarda.

Deceuninck među prvima prepoznao važnost cirkularne ekonomije

U svoj poslovni model, Deceuninck uklapa cirkularnu ekonomiju. Ona predstavlja puno širi pojam od samog recikliranja. Osim što su njihovi proizvodi dizajnirani tako da budu 100% reciklirajući, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. To rezultira konstantnim povećanjem udjela recikliranih materijala u novim proizvodima, a na tome bi im mnoge tvrtke mogle zavidjeti. Preko 80% otpadnog materijala stavlja se u proces recikliranja i ponovnog korištenja sirovina.

Neprestano ulažući u alate za povećanje postotka recikliranih materijala, Deceuninck štedi 90% energije u ponovnoj proizvodnji sirovina. Time potvrđuju da je PVC itekako održiv i za budućnost siguran materijal za građevinsku industriju. Posvećenost ekonomiji i mogućnost recikliranja PVC profila Deceuninck izdvaja od drugih, a zbog toga su i dobili priznanje - certifikat EuCertPlast i oznaku VinylPlus za održive proizvode i proizvodne procese.

Ekološki prihvatljivi i održivi proizvodi

U Deceunincku su s razlogom stavili poseban naglasak na ekološki prihvatljive i održive proizvode. Plastika i okoliš globalne su teme kojima se pridaje posebna pozornost stoga su odlučili našoj planeti osigurati sigurnu budućnost. Aktivno se zalažu za reciklažu plastike te odgovorno i održivo korištenje PVC-a.  Uz to, najnovija tehnologija instalacije Deceuninck proizvoda omogućuje recikliranje PVC profila svih boja i različitih kompozita, uključujući profile koji sadrže staklena vlakna, poput npr. nagrađivanog prozora Elegant.

Sustav Elegant ima vrhunsku vrijednost izolacije, a to itekako pridonosi uštedi energije. Moguće je primijeniti i izuzetno debela stakla pa se tako standard za pasivne kuće također može jednostavno i učinkovito realizirati. Nekad su se ugrađivali manji prozori kako bi se osigurao manji gubitak energije, ali sada je osigurana ugradnja velikih prozora bez gubitka energije. Veliki prozori do 2,5 metara visine omogućuju prostore obasjane prirodnom svjetlošću, a trendovske boje i siva baza profila naglašavaju njegov metalik izgled. Sigurno će zadovoljiti i one najzahtjevnije. Prozorski profil Elegant predstavljen je i na međunarodnom arhitektonskom festivalu - Danima Orisa, koji svake godine okuplja više od 2000 posjetitelja – arhitekata i profesionalaca iz srodnih područja.

Za kraj je važno napomenuti kako se za proizvodnju Deceuninck profila koriste samo bezolovni stabilizatori i ta rješenja su primjer kako se na temelju intenzivnog istraživanja i dugogodišnjeg iskustva dolazi do razvoja održivih PVC sustava za prozore i vrata, zidne i krovne obloge, kao i dizajn terasa i uređenje okoliša. Tvrtka Deceuninck redovito promiče održive poslovne prakse i trudi se za ostvarenje napretka na ekološkoj, ekonomskoj i društvenoj razini.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije