Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže 'zreliji' izgled

Istraživanje pokazalo: Kada su pod stresom, muškarci traže žene s oblinama

Shutterstock
20.08.2020.
u 09:00

Znanstvenici s britanskog Sveučilišta Westminster tvrde da muškarce pod stresom i u razdoblju teške financijske krize privlače punije žene.

U istraživanju je, kako prenosi Daily Mail, sudjelovalo 80 ispitanika. Pola njih prošlo je intervju u kojem je cilj bio izazvati im neugodnu situaciju ili stres. Nakon toga obje skupine pogledale su fotografije žena različite tjelesne građe i kilograma - od jako mršavih do pretilih.

Niti jedna skupina nije birala ekstreme, dakle niti jako mršave, niti pretile. Onoj skupini kod koje je izazvan stres privlačnije su bile žene s oblinama. Tako su znanstvenici došli do zaključka da muškarci koji se nalaze u stresnim situacijama i težem životnom razdoblju biraju žene koje imaju obline i izgledaju zrelije. Takve im djeluju da imaju više samopouzdanja, pa podsvjesno misle da će se bolje nositi s krizom.

Hrabra policajka u zadnji tren povukla muškarca i spasila ga od sigurne smrti:

"Čini se da je oblik tijela važan znak fizičke i psihičke zrelosti", rekao je autor istraživanja, dr. Viren Swami. Fizička zrelost povezuje se s mogućnošću nošenja s prijetećim situacijama te snagom, kontrolom i nezavisnošću, dodao je.

Skupini od 40 muškaraca koja nije sudjelovala u stresnom intervjuu privlačnije su bile mršavije žene. Dakle, o tome tko će nam biti privlačan ovise naše okolnosti. "Stres je promijenio preferencije naših ispitanika", objasnio je Swami.

Znanstvenici tvrde da njihovo istraživanje objašnjava i činjenicu da se u nekim siromašnim kulturama cijene obline jer se povezuju s bogatstvom. Jedno istraživanje provedeno 2008. godine proučavalo je naslovnice časopisa Playboy, a pokazalo se da su ih u vrijeme recesije krasile žene s oblinama više nego u vrijeme ekonomske stabilnosti.

Komentara 1

Avatar Cornelius
Cornelius
12:40 20.08.2020.

Skraćeno: Kada si pod stresom ti ga stresi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije