Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovornost

Iskorištavanje? Trebaju li vam djeca pomagati u kući?

poslovi
18.06.2012.
u 11:39

Djeca koja rade kućanske poslove najčešće održavaju čistom samo svoju sobu...

Četvrtina djece u dobi između pet i šesnaest godina ne pomaže roditeljima u kući, pokazala je najnovija studija. Od toga čak petina ih radom u kući smatra – pospremanje svoje sobe. Čak troje od petero djece za svoj je rad nagrađeno džeparcem, što im pomaže da shvate kako se zarađuje novac. Danas je vjerojatnije da će biti nagrađeni ako pomažu roditeljima, a 62 posto ih dobiva gotovinu, slatkiše ili dopuštenje za dulju igru s prijateljima. Današnja djeca za pomoć u kući prosječno su "plaćena" s oko 40 kuna tjedno, dok su za iste poslove njihovi roditelji u mladosti prosječno dobivali 33 kune tjedno.

– Roditelji često djeci danas govore da im je lako u životu, a to nije daleko od istine – kaže Lindsey Taylor iz tvrtke Vileda koja je i provela istraživanje.

Usporedbom generacija i njihovih obveza ispada da su djeca prije četrdeset godina imala puno više zaduženja. I dok su tadašnja djeca provodila četiri sata tjedno pospremajući i radeći ostale kućanske poslove, današnja djeca ne provedu ni pola tog vremena kako bi pomogli roditeljima.

– Čak i jednostavni dnevni zadaci kao što su pospremanje kreveta ili igračaka na kraju spadnu na zaposlene roditelje – kaže Taylor, prenosi Daily Mail

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije