Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije dobro

Hrvatska na poražavajućem mjestu po konzumaciji kokaina u Europskoj uniji

shutterstock
12.04.2024.
u 11:30

Najmanji udio mladih koji je u posljednjih godinu konzumirao kokain zabilježen je u Slovačkoj, Portugalu i Poljskoj.

Udio mladih (od 15 do 34) godine koji konzumiraju kokain u Hrvatskoj je zaista poražavajuć. Naime, Pixsell je napravio infografiku koja prikazuje koliko se u zemljama Europske unije konzumira kokain i mi smo se našli na previsokom trećem mjestu. Ispred nas su samo Irska Nizozemska. 

Najmanji udio mladih koji je u posljednjih godinu konzumirao kokain zabilježen je u Slovačkoj, Portugalu i Poljskoj. Na četvrtom mjestu, iza Hrvatske, našla se Francuska, koju prate Španjolska i Njemačka. Susjedne su nam Slovenija i Italija tek na 14. odnosno 15. mjestu, dok je Mađarska na 25.

Mladi u Hrvatskoj su na 3. mjestu u Europskoj uniji po konzumaciji kokaina - iza mladih u Irskoj i Nizozemskoj. Najmanja konzumacija zabiljezena je medju mladima u Slovackoj, Portugalu i Poljskoj. Photo: Marko Picek/PIXSELL
Foto: Marko Picek/PIXSELL

Najkorištenija droga u Hrvatskoj je kanabis, zatim kokain, te amfetamini. Osim što držimo visoko mjesto na ovom popisu, Hrvatska je i među europskim zemljama u kojima se najviše koristi marihuana.

VEZANI ČLANCI: 

Na europskoj ljestvici analize otpadnih voda na droge Zagreb je na 11. mjestu po konzumaciji kokaina i 12. po konzumaciji amfetamina. Prema podacima HZJZ-a, 83% svih liječenih ovisnika su opijati. Korisnici heroina najčešći su korisnici programa odvikavanja, piše Expat in Croatia. 

Na krov kuće im je pao kovčeg pun kokaina: 8,5 kg droge trebalo je sletjeti u ruke dilera!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije