Naslovnica Lifestyle Putovanja

Gusarska bitka u Omišu – ljetni spektakl za sve generacije!

U Bitki svake godine sudjeluje više od stotinu naoružanih „Gusara“ i „Mlečana“, kao i pripadnika povijesnih postrojbi „Kumpanjija“ iz Blata na Korčuli, „Trombunjera“ iz Dubrovnika i „Uskoka“ s Klisa.
14. kolovoza 2017. u 13:28 202 prikaza
Gusarska bitka u Omišu
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/3

Gusarska bitka u Omišu, koja se već jedanaestu godinu za redom održava u gradskoj luci, tijekom godina je postala jedan od tradicionalnih i centralnih ljetnih događanja na području Omiša, Splitsko-dalmatinske županije i cijele Hrvatske. Ovaj jedinstveni događaj predstavlja rekonstrukciju stvarne povijesne bitke između omiških gusara i Mlečana u 13. stoljeću, a temeljeći se na povijesnim činjenicama i tako doprinosi stvaranju prepoznatljivog brenda Omiša kao gusarskog grada.

U Bitki svake godine sudjeluje više od stotinu naoružanih „Gusara“ i „Mlečana“, kao i pripadnika povijesnih postrojbi „Kumpanjija“ iz Blata na Korčuli, „Trombunjera“ iz Dubrovnika i „Uskoka“ s Klisa.

Program događanja:

14.08. – 20.08.2017. GUSARSKI GASTRO TJEDAN

Od 14.8 – 20.8.2017 u odabranim ugostiteljskim objektima u gradu Omišu traje i gusarski gastro tjedan!

17.08.2017. DAN MALIH GUSARA, Plato Toreta, od 18:30

  • 18:30 Toreta; Okupljanje malih gusara, zabava i gusarske igre za djecu

  • 21:00 Plato iza Narodne knjižnice; Centar za kulturu - predstave „Ribar Palunko i njegova žena“ ,Kazalište ''Ivana Brlić Mažuranić'' Slavonski Brod i ''Emocionalna prtljaga'', Dramska družina Vis

  • 22:30 Toreta, Koncert „Music talents“ - Teana Kovačević

Okupljanje malih gusara će započet upoznavanjem i dočekom pravih omiških gusara. Nakon toga slijede gusarske sportske igre pod vodstvom sportskog društva “Sanus vita“, a pridružit će nam se i Kliški uskoci koji će sve okupljene učiti gađanje mete pomoću luka i strijele. Akademska slikarica Vera Mekinić će svojim čarobnim kistom djecu preobraziti u prave gusare. Druženje će trajati do početka predstave „Ribar Palunko i njegova žena“ i „Emocionalna prtljaga“. Nakon predstave zabavite se s nama uz atraktivan koncert i nastup „Music talents“ by Teana Kovačević.

18.08.2017. GUSARSKA BITKA , Gradska luka, od 19:30

  • 19:30 Toreta; Mimohod vojnih postrojbi kroz grad

  • 20:30 Gradska luka, Gusarska bitka

  • 22:00 Toreta, Koncert

Organizator: Turistička zajednica Grada Omiša

Pokrovitelji: Grad Omiš, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije , Hrvatska turistička zajednica

Sponzor: Studenac

Pozivamo vas da i vi uživate u ovom atraktivnom događaju kojeg svake godine prati više od 10 000 gledatelja! Nakon Bitke KPU „Omiški gusari“ vas pozivaju na koncert na otvorenom.

VIP izdvaja za Vas