Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorili

HGSS: Smanjite odlaske na nepristupačna mjesta jer bi spašavanje moglo biti otežano

HGSS
Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.03.2020.
u 10:09

S obzirom na sve veći angažman resursa zdravstvenog sustava kao i činjenicu da pripadnici HGSS-a tijekom akcija spašavanja nisu u mogućnosti koristiti potpunu potrebnu zaštitnu opremu od virusa, molimo vas sve da izborom mjesta i aktivnosti smanjite rizike na minimum

Zbog pandemije koronavirusa, mnogi su 'samoizolaciju' odlučili potražiti na svježem zraku u prirodi, što je rezultiralo veće kretanje građana po planinarskim stazama, šumama i terenima koji nisu pristupačni. Povodom toga oglasila se i Hrvatska gorska služba spašavanja te pozvali sve na odgovorno ponašanje:

Pozivamo vas na odgovoran izbor mjesta za izlete u prirodi i što manje kretanja po planinskim i šumskim predjelima gdje je mogućnost ozljede povećana.

Širenje epidemije uzrokuje povećanje mjera zaštite u smislu kretanja po zatvorenim prostorima i javnim okupljanjima. Posljedično tome, već ovoga vikenda uočeno je povećano kretanje građana po šumama, planinarskim stazama i nepristupačnim terenima. Ovisno o daljnjem razvoju situacije, moguć je porast navedenih aktivnosti.

HGSS upozorio građane za odlazak u prirodu tijekom koronavirusa:

Podsjećamo na osnovno načelo da na organiziranim planinarskim akcijama mogu sudjelovati samo zdrave osobe. Upozoravamo posebno na nužnost primjene svih higijenskih mjera, pogotovo na higijenu ruku, korištenje vlastitih čaša i pribora za jelo, zaštitu od kašlja, i redovito pijenje tekućine. Pri boravku na otvorenom prostoru mogućnost širenja zaraze je manja, ali treba imati u vidu da npr. autobusni prijevoz na izlete i okupljanje većih skupina može lako predstavljati povećan rizik za zarazu. (Hps)

U videu pogledajte kako pravilno oprati ruke:

S obzirom na sve veći angažman resursa zdravstvenog sustava kao i činjenicu da pripadnici HGSS-a tijekom akcija spašavanja nisu u mogućnosti koristiti potpunu potrebnu zaštitnu opremu od virusa, molimo vas sve da izborom mjesta i aktivnosti smanjite rizike na minimum. Odgovornim ponašanjem sačuvajte vlastito zdravlje, naše i zdravstvenih djelatnika koji ulažu maksimalne napore u borbi s pandemijom.

Pazimo na sebe i jedni na druge!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije