Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Gljive uvijek isperete prije kuhanja? Navodno je to potpuno pogrešno, evo što treba napraviti

@tastyentertaining/TikTok
05.11.2021.
u 07:00

Mnogi su ostali u šoku kada su pogledali video u kojem je žena otkrila da se gljive ne bi trebale ispirati pod vodom.

Anita, žena koja svakodnevno dijeli trikove i savjete za kuhanje na TikTok profilu @tastyentertaining, u jednoj od objava otkrila je da se jedna namirnica ne bi trebala ispirati pod vodom prije kuhanja - gljive.

Često ih ljudi operu prije rezanja i kuhanja kako bi uklonili ostatke zemlje, ali to je zapravo pogrešno. One su kao spužva, upijaju sve pa tako i vodu, a time se samo kvari njihov okus i stvara se puno tekućine u jelu koje pripremate. 

Umjesto toga, savjetuje Anita, trebalo bi ih oguliti. Izvadite im peteljku, okrenite ih na drugu stranu i gulite od sredine koja je sada šuplja prema van. Ostatke nemojte bacati - možete ih ubaciti u temeljac koji vam treba za neko jelo.

Dok su neki, već upoznati s ovim trikom, začuđeno pisali da kako netko ne guli gljive, bilo je mnoštvo onih koji su šokirani jer nisu uopće znali da se gljive mogu oguliti, prenosi Mirror.

@tastyentertaining

Don’t wash your mushrooms😀#kitchenhack #mushrooms #learnontiktok

♬ Super Mario Bros. - Sideviewer

Kako najjednostavnije oguliti češnjak? Ovaj trik zaludio je Twitter

1/4

Komentara 3

IV
IvicaKerempuh
07:32 05.11.2021.

Gljive oguliti je pogrešno, jer samim time skidate veliku količinu ukusa. Pravilno je gljive NE prati, nego ih sa malom keficom ili sa krpom pažljivo obrisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije