Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravo i fino

Evo što biste trebali jesti prije spavanja kako biste što brže izgubili kilograme

Shutterstock
23.12.2019.
u 09:20

Ako ste se ikada pitali kako da ubrzate svoj metabolizam vjerojatno ste naišli na puno savjeta. Neki od njih su pijenje vode ujutro, jedenje ljute hrane i slično, ali ima i korisnijih.

Jedno istraživanje tražilo je od sudionika da mjere razinu energije prije i poslije spavanja nakon što pojedu ove obroke i nakon što odu na spavanje bez njih. Svima se pokazalo da jedenje 30 grama proteina 30 minuta prije spavanja povećava razinu energije ujutro, ubrzava metabolizam, oporavlja mišiće i pozitivno djeluje na cijelokupno zdravlje. Proteinski prah sirutke ima isto djelovanje kao i namirnice bogate proteinima, piše msn.com.

Tost s dimljenim lososom
Krem sir, integralni tost s dimljenim lososom, lukom i vlascem.

Foto: shutterstock

Jaja i zeleno povrće
Špinat je prepun vitamina A i K i sprječava žudnju za nezdravom hranom. Jaja vas drže sitima dugo, a pečenje istih na maslinovom ulju je odlično jer ono je bogato antioksidansima.

Foto: shutterstock

Čokoladni vafli s višnjama
Ukusni zalogaji - dva vafla od cjelovitih žitarica, namaz od čokolade i badema i višnje na vrhu. Cjelovita zrna pomažu u gubitku kilograma, sprječavaju dijabetes i bolesti srca.

Foto: Shutterstock

Kobasice i povrće
Kobasice, batat i kelj pripremljeni na maslinovom ulju i posipani ljutom crvenom paprikom koja vam ubrzava metabolizam i pomaže kod mršavljenja.

Foto: shutterstock

Tofu kajgana
Izmrvljeni tofu uz integralni kruh sa sirom i origanom je odličan jer je hrana na bazi soje dobar izvor proteina.

Foto: shutterstock

Žitarice s višnjama
Žitarice, bademovo mlijeko bez šećera i višnje su lagani, ukusni obrok prije spavanja pun proteina.

Foto: shutterstock

Puding od riže s pistacijem
Smeđa riža kuhana u biljnom mlijeku ili onom s manje masti i 15 pistacija koji smanjuju indeks tjelesne mase je izvrsna večera bogata proteinima iz orašastih plodova.

Foto: shutterstock

Ječam s orasima i javorovim sirupom
Skuhani ječam u mlijeku s manje masti ili opet, u biljnom i 10 oraha. Sve začinjeno s javorovim sirupom. Orasi imaju zdrave masti koje pomažu u zdravlju srca.

Foto: shutterstock

Burrito
Tortilje s cjelovitim zrnom ili one integrale, dva bijelanjka i crveni grah će vas držati sitima jako dugo i odličan su obrok za doručaka, ako već odlučite preskočiti onaj prije spavanja.

Foto: shutterstock

Tost s narančom, šipkom i ricottom
Tost od cjelovitih žitarica, jedna četvrtina šalice ricotta sira, žličica meda, malo naranče i malo šipka koji sagorijeva masti i pomaže kod mršavljenja.

Foto: shutterstock

Sendvič s puretinom i guacamole namazom
Kruh s žitaricama, šnita sira, dimljena pureća prsa i namaz od avokada poznatiji kao guacamole, odličan i ukusan obrok, a avokado pomaže u smanjenju sala na trbuhu.

Foto: shutterstock

Banana smoothie
Jogurt s manje mliječne masti, šalica mlijeka i banana. Obično mlijeko možete zamijeniti bademovim ili sojinim. Vitamin B6 u banani pomaže u borbi s dijabetesom i u smanjenju kilograma.

Foto: shutterstock

Wrap s maslacem od kikirikija i jagodama
Dvije žlice maslaca od kikirikija, nekoliko narezanih jagoda i tortilja od cjelovitih žitarica. Maslac od kikirikija spriječit će žudnju za hranom i do 12 sati.

Foto: shutterstock

French tost s jagodama
Glavni sastojci su tost, jaja, jagode i javorov sirup. Jagode su pune vlakna, pa vas duže drže sitima, vitamin C, kalcij, magnezij i kalij su odlični za mršavljenje.

Foto: shutterstock

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije